Cruda sau murata, varza s-a dovedit a fi unul dintre cele mai puternice atacuri impotriva celulelor canceroase. Sucul de varza, datorita multitudinii de minerale si vitamine, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la detoxifierea organismului.
Studiile unor cercetatori americani au ajuns la concluzia ca celulele canceroase nu se pot inmulti la persoanele care se hranesc frecvent cu varza cruda sau murata, iar imunitatea acestora nu scade niciodata. Varza contine din abundenta vitaminele C, B1, B2, B3, B6, B9 si vitamina U, inexistenta in celelalte legume. Mai contine si clorofila, un ingredient necesar pentru producerea hemoglobinei. La 100 de grame de varza se mai gasesc: 3 gr. protide, 6 gr. glucide, 50 de mg de fosfor, 50 de mg de calciu, 3 mg de fier, dar si vitamine hidrosolubile, precum vitaminele C, PP, B1 si provitamina A.
Tratament cu suc de varza cruda impotriva tesiunii arteriale, durerilor reumatice, anemiei, bolilor de piele:
- frunze de varza cruda bine spalate si taiate
- se foloseste un storcator si se bea sucul imediat dupa stoarcere
- se face o cura cu 300 de ml de suc de varza pe zi, timp de 30 de zile
- durerile reumatice trec in 24 de ore cu comprese imbibate in suc de varza proaspat, legate cu tifon.
Despre legumele fierte sau conservate se stie ca isi pierd partial sau total substantele nutritive si vitaminele, insa nu este si cazul verzei murate. Continutul de fibre si de minerale din varza murata este intact. De aceea, substantele din aceasta contribuie la imbunatatirea digestiei, mai ales cand vine vorba de digestia grasimilor si proteinelor.
Cum sa murezi varza cat mai sanatos:
Se spala bine varza, fara sa fie curatata de frunzele de la exterior. Se pregateste un vas facut din trunchi de copac, se pune un rand de varza, care se presara cu sare grunjoasa, apoi un alt rand de varza si tot asa pana se umple recipientul. Se acopera totul cu apa de ploaie, iar deasupra se pun cateva crengi de mar paduret sau corn. Varza astfel murata poate vindeca cazurile de ulcer sau tumori digestive, daca se consuma 30 de zile doar varza murata goala, fara niciun fel de fainoase.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: