11.9 C
București
vineri, octombrie 25, 2024

Unt de ucuuba pentru tratarea afectiunilor pielii si pentru un ten mereu tanar

Unt de ucuuba. Ucuuba cunoscut stiintific ca Virola surinamensis este un copac inalt care produce un mic fruct rosu. Este un copac nativ al campiilor inundabile gasite in intreaga regiune amazoniana, dar se gaseste in toata America Centrala si de Sud. Denumirea indigena a copacului inseamna grasime (ucu) si copac (yba). In afara de ucuuba, este cunoscut si sub numele de baboonwood si nucsoara salbatica. Prefera regiunile inundate si atinge o inaltime de 25 pana la 35 m. Un copac matur poate produce intre 30 si 50 kg de seminte pe an. Semintele sunt atat de bogate in grasimi incat productia de extract de unt poate ajunge la 50% pe kilogram de seminte (greutate uscata).

Unt de ucuuba – Bogat in vitaminele A si C, dar si acizi grasi nesaturati

Untul Ucuuba este un unt natural, presat la rece din semintele arborelui Ucuuba. Nu este procesat. Untul rezultat este maro deschis, moale si uscat in consistenta. Untul Ucuuba este foarte bogat in acid lauric, miristic si palmitic – esential pentru dezvoltarea celulelor sanatoase, reglarea sistemului imunitar si mentinerea pielii si a parului sanatos. Untul Ucuuba este, de asemenea, bogat in vitamina A si C si in acizi grasi nesaturati. Vezi si: Untul de shea. Bijuteria femeilor

Untul Ucuuba se spune ca are proprietati antiinflamatorii si antiseptice si este ideal pentru tratarea acneei, eczemelor si a pielii uscate sau iritate, eficient pentru tratarea reumatismului, artritei si ulceratiilor pielii, precum si pentru a face sapunuri si lumanari aromate.

Untul de ucuuba poate avea nenumarate utilizari, in special in industria de ingrijire a pielii. Este eficient in tratarea afectiunilor pielii, dar si pentru pastrarea tenului tanar si elastic cat mai mult.

Trateaza afectiunile pielii

Prima sa utilizare trebuie utilizata ca antiseptic si antiinflamator, ceea ce il face produsul ideal pentru tratarea acneei, eczemelor si a pielii iritate uscate. Acestea sunt afectiuni ale pielii care fac pielea inconfortabila si duce la alte afectiuni ale pielii. Pentru a evita aceste conditii neplacute ale pielii, ar fi indicat sa folositi unt de ucuuba pentru a va hrani si a va mentine pielea sanatoasa.

Acest unt pretios este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale anti-imbatranire. Datorita concentratiei sale ridicate de acizi grasi si grasimi, este capabil sa patrunda rapid prin piele si sa o ajute sa-si mentina umiditatea. Cand pielea isi mentine umezeala, ramane frageda si neteda, in timp ce ramane relaxata. Toate acestea sunt cateva dintre cauzele imbatranirii rapide a pielii. Daca folositi unt de ucuuba in regimul de ingrijire a pielii, atunci pielea va arata intotdeauna tanara si proaspata.

Utilizari traditionale si beneficii ale untului Ucuuba

  • Untul Ucuuba este extrem de bogat in acizi grasi esentiali si poate fi utilizat pentru a umple tonul si umezeala pielii uscate sau mature.
  • Este utilizat pentru tratarea reumatismului, artritei, colicelor, ulcerelor si hemoroizilor.
  • Untul este ideal pentru a face pomade, creme, lotiuni, unturi pentru corp si alte formulari de ingrijire a pielii.
  • Datorita culorii sale maro inchis, acest unt poate fi folosit pentru a produce sapunuri intunecate, bogat colorate.
  • Untul Ucuuba se spune ca are proprietati antiinflamatorii si antiseptice si este ideal pentru tratarea acneei, eczemelor si a pielii uscate sau iritate.
  • Arborele a fost folosit pentru a trata viermii intestinali.
  • Indienii amazonieni din Brazilia trateaza malaria cu o inhalare de vapori obtinuti din frunzele de Ucuuba.
  • De asemenea, este folosit ca halucinogen ceremonial si ca tabac de alte triburi.

Alte fapte

  • Lemnul este de o calitate excelenta si este utilizat pentru placi aglomerate si pentru lemn laminat.
  • Uleiul este folosit ca ingredient al lumanarilor si pentru a arde pentru lumina, raspandind un miros aromat.
  • Este ideal pentru a face pomade, creme, lotiuni, unturi pentru corp si alte formulari de ingrijire a pielii.
  • Poate fi folosit pe post de colorant natural in sapunuri.
  • Este uneori folosit in lumanari facute cu ceruri pe baza de legume.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole