8.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Un politist le duce paine batranilor din satul sau, gratuit. A compus si o poezie pentru ei

In aceasta perioada grea de pandemie, multi romani duc o viata foarte modesta. Un politist cu suflet mare a impartit paine batranilor care nu se pot deplasa. Numele lui este Vlad Adrian, din cadrul postului de Politie Iclanzel, si a vrut sa arate ca politistii sunt intai oameni. Ca sa aduca si un zambet pe fetele celor nevoiasi, politistul a compus si o poezie pentru acestia.

Poezia politistului pentru persoanele varstnice

“Sa nu ai grija de maine!
Personal am sa impart paine.
Am s-o fac pe banii mei,
Doar ca sfatul meu sa-l iei!

Vreau ca tu sa fii in casa,
Vreau sa fii in siguranta!
Cu familia ta la masa!
Ca eu nu pot, dar imi pasa!

Sunt om, dar sunt politist
Si-am jurat sa-mi dau si viata!
Stau in frig si strang din dinti
Vad in fata siguranta!

Si te rog sa ma induri,
Daca ai nevoie de ceva,
Spune-mi! Te voi ajuta!”

Poezia politistului care ii ajuta pe oamenii care au multe griji si frici pe perioada pandemiei, scrie ardealnews.ro. Initiativa a fost a lui Vlad Adrian, care in aceste momente critice pentru persoanele varstanice, a vrut sa le sara in ajutor ca de la om la om.

In 3 saptamani, aproximativ 10% din populatia activa a Romaniei si-a pierdut locul de munca

Situatia pandemiei o sa mai dureze cel putin o luna. In aceste conditii, de la instaurarea starii de urgenta, in Romania au incetat si au fost suspendate peste 1 milioan de contracte de munca, scrie agerpres.ro. Astfel, in aproape 3 saptamani, 10% din populatia activa a tarii a ramas fara slujba.

Iar situatia nu se va schimba in bine prea curand. Multi romani au ramas fara locuri de munca, asadar acestia au ramas si fara posibilitati financiare. La nivel global ne confruntam cu o stare de urgenta, care anunta un posibil colaps.

Un total de 81% din forta de munca globala de 3,3 miliarde de oameni si-au pierdut locul de munca complet sau partial. Restrictiile la viata de zi cu zi au dus la inchiderea multor companii si la suspendarea personalului – permanent sau temporar.

Organizatia Internationala a Muncii (OIM), o agentie a Organizatiei Natiunilor Unite, a analizat impactul global cu o serie de diagrame. Munca depusa de acestia arata scala globala a impactului focarului de coronavirus. „Muncitorii si intreprinderile se confrunta cu catastrofe, atat in ​​economiile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare”, a spus directorul general al OIM, Guy Ryder. „Trebuie sa ne miscam rapid, decisiv si impreuna. Masurile corecte, urgente, ar putea face diferenta intre supravietuire si colaps”, scrie bbc.com.

Ogranizatia Internationala a Muncii preconizeaza ca 200.000 de oameni ar putea ramane fara slujbe

Mai mult, aproape 200 de milioane de oameni ar putea ajunge fara loc de munca. Se asteapta ca focarul sa elimine 6,7% din orele de lucru in intreaga lume in al doilea trimestru al acestui an. Acesta este echivalentul a 195 de milioane de lucratori cu norma intreaga care isi pierd slujbele.

Se preconizeaza ca cele mai afectate regiuni vor fi statele arabe, cu o scadere de 8,1% a programului de lucru (cinci milioane de lucratori cu norma intreaga). OIM spune ca este „cea mai severa criza” de la al Doilea Razboi Mondial.

Aceasta adauga ca eventuala crestere a somajului global pe parcursul anului 2020 va depinde in mare masura de doi factori:

  • Cat de repede se redreseaza economia mondiala in a doua jumatate a anului
  • Cat de eficient vor stimula masurile politice cererea de forta de munca

Exista un risc mare ca cifra somajului la sfarsitul anului sa fie mult mai mare decat proiectia initiala a OIM de 25 de milioane de oameni.

Diferite sectoare ale economiei au fost afectate in moduri diferite de incetinirea brusca a muncii. Nu este surprinzator, in conditiile in care calatoriile au fost reduse la minimum si viata sociala este in asteptare, industriile de cazare si servicii alimentare sunt printre cele care sufera cel mai mult, alaturi de productie, comert, imobiliare si afaceri.

Impreuna, acestea reprezinta aproape 38% din forta de munca globala, cu 1,25 miliarde de persoane angajate in aceste industrii in intreaga lume.

Ryder a adaugat: „Acesta este cel mai mare test pentru cooperarea internationala de mai bine de 75 de ani. Daca o tara nu reuseste, atunci esuam cu totii, trebuie sa gasim solutii care sa ajute toate segmentele societatii noastre globale, in special cele care sunt cele mai vulnerabile sau cel mai putin capabile sa se ajute singure.”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole