24.8 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Uleiul de Karanja, excelent emolient si protector UV pentru par

Uleiul de Karanja – Karanja este o planta medicinala folosita in principal pentru afectiunile pielii. Toate partile arborelui Karanja (radacini, flori, frunze, scoarta) sunt utilizate in scopuri medicinale. Karanja este utilizat pe scara larga in gestionarea constipatiei, deoarece ajuta la imbunatatirea mobilitatii intestinale si are proprietati laxative. Poate fi folosit si pentru eczeme datorita proprietatilor sale astringente si antiinflamatorii.

Inrudit cu uleiul de Neem, uleiul de Karanja are o aroma mult mai blanda

Presat din semintele Arborelui Pongam, acest ulei, var cu uleiul de Neem ofera o serie de beneficii terapeutice similare cu cele ale rudei sale intepatoare. Uleiul de Karanja este apreciat pentru proprietatile sale insecticide si antiseptice.

Arborele Karanja este cunoscut si sub denumirea de Indian Beech sau Pongamia Pinnata. Copacul creste in primul rand in climele tropicale, cum este cea din India si in tarile asiatice din jur si creste pana la 40 de metri. Semintele cresc in pastai mici verzi cu cate o samanta maro deschis in fiecare. Odata ce semintele sunt comprimate intr-un ulei, ele emana un miros reconfortant de nuca, cu totul diferit de semintele de Neem mai intepatoare, care sunt de asemenea utilizate in produsele de ingrijire a parului si a pielii.

Uleiul de Karanja poate fi utilizat pentru tratarea eczemelor, psoriazisului, ulcerului pielii, matretii sau pentru a promova vindecarea ranilor. In timp ce proprietatile sale terapeutice sunt similare cu Neem Oil, aroma sa este cu totul diferita. Uleiul are o aroma mai blanda decat Neem. Este adesea denumit „nuca” si este mai versatil decat uleiul de Neem.

Potrivit medicieni Ayurveda, uleiul de Karanja este aplicat in principal pe piele pentru a gestiona mancarimile si eczema, precum si pentru a vindeca ranile datorita proprietatii sale antimicrobiene. Pasta frunzelor sale poate fi aplicata si pe taieturi si rani pentru a ajuta la procesul vindecarii.

Uleiul de karanja este util si in artrita datorita activitatii sale antiinflamatorii. Spalarea regulata cu infuzie de frunze de Karanja ajuta la gestionarea durerii si inflamatiei. De asemenea, tulpina de Karanja a fost folosita pentru curatarea dintilor si intarirea gingiilor din cele mai vechi timpuri

Uleiul de Karanja este utilizat pe scara larga ca pesticid activ

Puteti scapa cu usurinta de daunatori, fara a provoca niciun fel de rau culturii. Uleiul acesta este utilizat si pentru proprietatile sale insecticide si antiseptice. Proprietatile sale insecticide fac, de asemenea, din uleiul eficient pentru utilizarea agricola, servind ca un natural respingator pentru daunatori.

Uleiul de Karanja este foarte recomandat pentru includerea in produsele hidratante si produsele de ingrijire a parului, unde se doreste efectul emolient eficient.

In ingrijirea pielii, Uleiul de Karanja este utilizat pentru tratarea eczemelor, psoriazisului, ulceratiilor pielii, matretii si pentru a promova vindecarea ranilor. Vezi si: 12 remedii pentru parul uscat. Cum sa ai un par matasos tot timpul

Utilizarea uleiului de Karanja

  • Folosit in herpes, abces si eczeme
  • Vindeca pielea imbatranita, pielea deteriorata, uscata, crapata
  • Ingrijirea generala a pielii si a buzelor
  • Par fragil si deteriorat si indeparteaza matreata
  • Repelenti de insecte

Indigestie

Karanja ajuta la gestionarea indigestiei. Potrivit medicinei Ayurveda se consuma 2 lingurite de Karanja pulbere, dizolvate in apa de doua ori pe zi pentru a gestiona indigestia.

Pierderea apetitului

Karanja ajuta la imbunatatirea poftei de mancare atunci cand este parte din dieta zilnica. Karanja stimuleaza digestia si imbunatateste apetitul datorita proprietatii sale de aperitiv. Se consuma la fel, 2 lingurite de pulbere de Karanja intr-un pahar de apa, de 2 ori pe zi, inainte de mese.

Protectie UV toata vara

Uleiul de Karanja are, de asemenea, proprietati de protectie impotriva radiatiilor UV de pana la SPF 30, ceea ce este suficient pentru a face diferenta in pastrarea aspectului si sanatatea inlocuirii produselor chimice pe tot parcursul verii.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole