15 C
București
sâmbătă, martie 16, 2024

Ulei esential de mirt verde, un arbust sacru si bland

Ulei esential de mirt verde. Mirtul este un arbust vesnic verde sau un copac mic, intre 3-7 m, cu multe ramuri, coaja rosie-maronie si frunze mici ascutite. Are flori parfumate albe sau rozalii. Este originar din regiunea mediteraneana si din vestul Asiei.

Persanii antici considerau mirtul ca fiind o planta sfanta. Mirtul a fost un simbol al dragostei si al pacii pentru evrei, iar grecii il considerau sacru. In secolul al XVI-lea frunzele si florile au fost ingredientul principal al unei lotiuni de piele cunoscute sub numele de apa de „ingeri”.

Schnaubelt descrie uleiul de mirt verde ca un ulei bland, care este regenerant, astringent si anti-alergenic.

Nativ din Mediterana si Orientul Mijlociu, mirtul este un arbust cu frunze verzi parfumate, lucioase, de culoare verde smarald si flori destul de albe in forma de stea.

Mirtul a fost folosit atat in ​​gatit, cat si in procesul de vindecare de mii de ani. Frunzele sunt in mod normal uscate si folosite ca frunzele de dafin, boabele de mirt sunt uscate si macinate si folosite ca si condiment – asemanator cu fructele de ienupar.

Uleiul esential de mirt verde combate acneea si pielea grasa

In medicina traditionala pe baza de plante uleiul esential de mirt verde a fost utilizat pentru a combate acneea si alte afectiuni ale pielii, iar ceaiul din plante a fost folosit pentru a trata diabetul prin scaderea nivelului glicemiei. Ceaiul de mirt a mai fost folosit in mod traditional pentru tratarea infectiilor urinare si vezicii urinare.

Uleiul esential de mirt are proprietati expectorante puternice datorita cineolului compus, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de eucaliptol, si ofera o aroma de camfor.

Difuzarea intr-un difuzor de ulei de aromaterapie sau diluarea uleiului de mirt intr-un ulei purtator pur si frecarea pe piept poate atenua problemele respiratorii, cum ar fi bronsita, astmul si tusea. Calmeaza tractul respirator si elimina excesul de mucus, reducand iritatiile si imbunatatind respiratia.

Mirtul este, de asemenea, foarte calmant pentru organism, relaxand spasmele care vin cu tusea uscata si promoveaza somnul. Acest ulei esential este suficient de bland pentru a-l face un remediu eficient pentru varstnicii si copiii care sufera de tuse nocturna si dificultati de respiratie.

Mirtul este bogat intr-un grup de flavonoli cunoscuti ca miricetine care se gasesc in glicozide. Un studiu efectuat pe sobolani diabetici a descoperit ca acest compus poate reduce nivelul plasmatic al glucozei, contribuind la reglarea nivelului de zahar din sange in organism.

Gestionarea nivelului de zahar din sange este deosebit de importanta in cazul pre-diabetului. Fitochimicele din frunzele de mirt verde functioneaza la nivel molecular prin reglarea fina a receptorului deteriorat al insulinei, care este cauza rezistentei la insulina. Vezi si: Cum aleg si cum pastrez mai mult timp uleiurile esentiale pure?

Mirtul poate regla problemele glandei tiroide

Calitatile adaptogene ale mirtului au fost cercetate pe larg, in special efectul sau asupra sistemului endocrin si capacitatea sa de a regla glanda tiroida. Poate stimula tiroida si poate normaliza dezechilibrele atat ale tiroidei, cat si a ovarelor, indiferent daca acestea au o performanta prea mare sau prea mica.

Cercetarile arata ca uleiul esential de mirt verde poate impiedica cresterea si dezvoltarea a 5 tipuri diferite de bacterii. Acestea includ; Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, speciile Salmonella si speciile Listeria. Poate ajuta la inhibarea infectiilor si functioneaza, de asemenea, ca antiseptic, facand-o o planta excelenta pentru curatarea si vindecarea ranilor.

Uleiul esential de mirt are proprietati de clarificare, curatare, revigorante si inaltatoare. Se spune ca este un ulei care curata in plan emotional, limitand sentimentele si dependentele de auto-infrangere.

Uleiul esential de mirt se amesteca bine cu bergamota, salvia clary, cuisoare, isop, eucalipt, ghimbir, lavanda, menta, rozmarin, cimbru si arbore de ceai.

Cercetarile arata ca micricetinele gasite in aceasta planta pot inhiba formarea fibrilei beta-amiloide. Formarea acestei proteine ​​in creier poate duce la neurotoxicitatea care provoaca Alzheimer si dementa.

Difuzarea uleiului esential intr-un arzator sau consumul frunzelor si fructelor de mirt poate promova o minte limpede si poate preveni degradarea cailor neuronale care pot duce la aceste tulburari cognitive teribile.

Are puternice efecte antimicrobiene si antiseptice

Uleiul esential de mirt verde a castigat popularitate ca astringent si pentru proprietatile sale antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatorii, expectorante si decongestionante. Acest ulei versatil este eficient si pentru a gestiona stresul si pentru a calma anxietatea.

Diluat intr-un purtator pur, acest ulei esential poate fi utilizat pentru a vindeca pielea grasa, acneea si porii deschisi. Difuzand uleiul de mirt intr-un arzator de ulei de aromaterapie sau inhaland peste un bol cu ​​apa fierbinte poate usura problemele respiratorii, cum ar fi bronsita, tusea si astmul.

Proprietatile sale expectorante pot ajuta la eliminarea excesului de mucus din tractul respirator. Acest ulei esential este atat de bland incat este deosebit de util pentru persoanele in varsta sau copiii care sufera de tuse nocturna.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole