Trucuri utile pentru gospodine. Cum sa masori ingredientele fara cantar

Mamele si bunicile noastre fac intotdeauna retete delicioase, insa cand le intrebi de gramaje…ele spun ca fac totul „dupa ochi”. Ce te faci, insa, cand gasesti o reteta cu gramaje care trebuie respectata pentru ca altfel risti sa nu iti iasa acel preparat?

Mai jos iti vom arata cum poti distinge cantitatile de ingrediente din retete astfel inca totul sa mearga totul perfect:

Faina

  • O cana – 250 grame
  • Un pahar plin – 125 grame
  • O lingura – 15 grame
  • O lingura cu varf – 25 grame
  • O lingurita rasa – 5 grame

Zahar tos

  • O cana rasa – 200 grame
  • O lingura rasa – 25 grame
  • O lingura cu varf – 30 grame
  • O lingurita rasa – 6 grame

Zahar pudra

  • O cana rasa – 180 grame
  • O lingura rasa – 23 grame
  • O lingura cu varf – 27 grame
  • O lingurita rasa – 5 grame

Lichide

  • O cana – 250 mililitri
  • Un pahar – 150 mililitri
  • Un polonic – 80 mililitri
  • O lingura -15 mililitri
  • O lingurita – 5 mililitri

Speram ca aceste sfaturi sa va fie de ajutor in bucatarie, iar preparatele sa va iasa ca la carte.
Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...