2 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Tratament naturist pentru raceala si gripa

Racelile de sezon si gripele pot fi tratate cu usurinta in mod natural. Cu aceasta ocazie participati si la intarirea sistemului imunitar. Medicamentele trateaza doar simptomele, nu si bolile. O boala care s-a instalat, va disparea in timp, la fel cum a aparut, insa cu rabdare si nadejde. Totusi, noi va recomandam sa apelati cu incredere la un tratament naturist pentru raceala si gripa.

Medicamente din natura, cel mai sigur tratament

Tinctura de propolis este eficienta in toate tipurile de raceala, o lingurita dimineata si una seara.

Ceaiul de soc (contra febrei); decoct din 1 lingura de ghintura la 500 ml apa, inainte de mese, se foloseste impotriva febrei; decoct din 2 linguri de coaja de salcie la o cana de apa; decoct din 2 linguri de scai-vanat la o cana de apa – impotriva tusei; ceai de unguras si ceai de cimbru pentru omorarea microbilor.

Alte ceaiuri care ajuta in caz de raceala: cimbrisor, musetel, coada-soricelului, coada-calului, macese, catina, tei, urzica, sovarf, trei-frati-patati, patlagina, busuioc, menta, trandafiri, barba-popii.

Alimente bogate in vitamina C: patrunjel (pentru copii se fac ceaiuri de patrunjel cu miere) grapefruit, fiole de vitamina C.

Vitamina A de supt, polivitamine, polen, miere.

Impotriva virusilor se bea ceai de scortisoara si nucsoara, 2 lingurite la o cana de doua ori pe zi.

Sucuri de legume cu mere

Pentru cine poate, sa bea doar suc de legume si mere si ceaiuri 2-3 zile. Raceala va disparea imediat.

Ulei de eucalipt, anason, fenicul, cuisoara, jneapan, brad, cimbru, levantica, isop, menta.

Se face un sirop din 6,5 litri de suc de varza rosie, 3 gr de sofran si 250 gr de miere. Se pune la fiert, se lasa sa se raceasca si se bea.

Se face decoct din tarate, care se lasa sa fiarba 20 de minute, apoi se indulceste cu miere.

Tratament naturist pentru raceala si gripa

-Raceala insotita de tuse – 3 remedii

Se iau cateva picaturi de ulei de lavanda, pin, ienupar, cimbru.

Se consuma: decoct din miere, unt si vanilie (1 lingurita de 3 ori pe zi); migdala dulce, miere, argila, morcov, varza, gutuie, nap, anason, orz, coacaze, mar, piersici, ridiche neagra sau roz, telina, salata, ceapa, usturoi, hazmatuchi, dovleac, hrean, leustean, sparanghel, tarhon, pere, smochine, curmale uscate inmuiate 8 h in apa, suc de afine cu miere.

Sirop de ceapa: 1 ceapa mare tocata marunt in 1/2 l apa pana scade la jumatate si 50 de grame de miere. Se dau 6 lingurite pe zi la copii si 3-6 lingurite pe zi la adulti. Tine 3-4 zile la temperatura camerei sau 7 zile in frigider.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole