Top 5 cele mai sanatoase plante de interior. Ce sa iti pui la birou sau in locuinta

Plantele de apartament pot fi atat decorative, pot da personalitate unei incaperi, dar pot fi si cu adevarat utile si sa oxigeneze mai bine incaperea. Important este ce tip de planta alegeti. Exista o multime de plante de apartament pe care le puteti utiliza pentru a infrumuseta si a personaliza o incapere, insa noi va recomandam cele mai sanatoase plante de interior.

Cele mai sanatoase plante de interior – Iedera

Iedera este clasificata de mai multe topuri drept cea mai recomandata planta de apartament. E una dintre cele mai eficiente plante in lupta cu poluarea. Ea absoarbe pana la 10% din benzen, solventul care se gaseste in vopsea, materiale plastice, cauciuc, detergenti si mai ales in fumul de tigara.

Va recomandam iedera englezeasca, o planta cataratoare cu subspecii de toate culorile, utila in special la curatarea aerului de substanta toxica formadelhida.

Cele mai sanatoase plante de interior – Palmierul Bambus

Va mai recomandam pentru apartamente si palmierii naturali. De exemplu, palmierul Bambus poate inlatura din aerul inspirat substantele poluante care imbolnavesc sistemul respirator uman. Planta nu e foarte dificil de ingrijit, cu toate ca are nevoie mereu de pamant umedi si nu reactioneaza bine cand e pozitionata in lumina directa a soarelui. Intr-un studiu, NASA a acordat nota 8.4 din 10 acestei plante pentru randamentul de purificare a aerului.

Plante sanatoase de interior – Crinul pacii

Iata ca va recomandam si o planta renumita pentru florile sale. Crinul pacii e una dintre putinele plante cu flori care purifica aerul, cele mai multe avand tocmai efect invers. E indiscutabil o floare foarte frumoasa care ajuta la decorarea unei camere. Aceasta este usor de intretinut, are insa un punct negativ: poate fi otravitoare pentru animalele de companie.

Plante de interior sanatoase – Arborele de cauciuc

Arborele de cauciuc are avantajul de a fi foarte usor de intretinut, cu toate ca are nevoie de apa din belsug, in special in sezonul estival. Aceasta planta e una dintre cele mai eficiente pentru purificarea aerului si tolereaza foarte bine temperaturile racoroase si lumina redusa, deci poate fi amplasata cam oriunde in locuinta. Vezi si: 7 plante de agatat la balcon care iti vor face casa speciala

Plante sanatoase de interior – Ficus

Ficusul are surprinzator de multe avantaje ca planta de interior. Desi putina lume stie, fiscul are proprietatea de a elimina formaldehida ascunsa in tabet, mobila sau zugraveala. Aceasta planta e buna pentru incaperile cu mocheta pentru ca absoarbe compusii organici volatili emanati de adezivul utilizat pentru a o lipi. Ficusul e o alegere excelentaca planta de apartament.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...