Top 4 cele mai sanatoase supe. Se prepara foarte usor si costa putin

Supele sunt adevarate ‘pansamente’ pentru stomac – sunt sanatoase, au ingrediente multe legume, sunt si foarte gustoase, usor de preparat si costa foarte putin.

Daca sunteti in pana de inspiratie, va recomandam noi 4 tipuri de supe si retetele lor care se pot pune in aplicare in doar cateva minute. In functie de preferinte, aveti de unde alege dintre cele mai sanatoase supe de legume. In orice caz, merita sa le incercati pe toate pentru a vedea care va place mai mult.

Supa crema de rosii

Poate cea mai cunoscuta supa crema este supa crema de rosii. Se gaseste in toate restaurantele dar nu e foarte greu de pregatit nici acasa si pe langa faptul ca e foarte gustoasa e si satioasa si hranitoare. Supa crema de rosii e ideala in aceasta perioada in care rosiile romanesti au aparut in piete din belsug.

Aveti nevoie de 5-6 rosii coapte, 2-3 catei de usturoi, 200 de mililitri de suc de rosii, 30 de grame de unt, 2 cartofi, cateva frunze de busuioc, 150 mililitri de smantana, patrunjel, rozmarin, sare si piper.

Rosiile se pun la fiert in apa si sare pana cand incepe coaja sa se desprinda. Cartofii se pun la fiert fara coaja. Dupa ce sunt gata toate legumele, se taie in cubulete si se amesteca cu celelalte ingrediente in blender.

Supa de linte

Poate a doua cea mai cunsocuta supa dupa cea de rosii este supa de linte. Lintea seamana mult cu fasolea si la gust si la preparare, insa spre deosebire de fasole, nu are nevoie sa stea in apa inainte de preparare si se fierbe foarte repede.

Cu linte rosie sau galbena poti prepara rapid o supa foarte gustoasa. Ai nevoie de 2 cani de linte rosie, 8 cani de supa de pui sau de legume, o ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi maruntiti, o rosie decojita si taiata marunt, un ardei iute, ghimbir tocat marunt, cateva frunze de menta, coriandru, 2 linguri de pasta de tomate si putin ulei de masline.

Se pun intr-un vas ulei de masline, ceapa, usturoi, rosia, morcovii si ardeiul tocat si se lasa la inabusit. Dupa 10 minute se adauga condimentele si se amesteca, dupa care se introduce si lintea si supa. Tot continutul trebuie sa fiarba la foc mediu pentru 10 minute. La sfarsit se adauga si pasta de tomate dupa care se mai lasa sa fiarba la foc mic inca 20 de minute.

Supa crema de dovleac

Poate s-a auzit mai rar de supa crema de dovleac, insa e un preparat delicios caruia sigur nu-i poti rezista. Pentru preparare e nevoie de un dovleac la 2-3kilograme, o ceapa, 2 catei de usturoi, un cartof, un morcov, un ardei rosu, patrunjel, 100 mililitri de smantana, cateva frunze de busuioc, caju, sare si piper.

Se curata dovleacul de coaja si seminte, se pastreaza pulpa sub forma de cubulete. Acestea se amesteca cu legumele si se pun la fiert intr-un vas mare pana cand scade apa la jumatate. La sfarsit se strecoara legumele, se paseaza in blender alaturi de restul ingredientelor si se adauga sare, piper, ierburi aromatice si cateva bucatele de caju.

Supa crema de castraveti

Ultima si cea mai inedita reteta pe care v-o recomandam este cea de supa crema de castraveti. Aveti nevoie de un kilogram de castraveti, 500 de grame de iaurt, 100 mililitri de smantana, sucul de la o lamaie, 2 catei de usturoi, sare si piper.

Pentru supa trebuie sa curatati castravetii de coaja si sa ii taiati rondele, se pun in blender impreuna cu restul ingredientelor, se mixeaza un minut si supa crema de castraveti este gata.

You may also like...