12.6 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Tinctura din plante salbatice, un bun remediu pentru ciuperca piciorului

Micoza piciorului reprezinta o infectie a pielii data de prezenta unor ciuperci, iar afectiunea se poate manifesta diferit. Aceasta infectie apare, de regula, la persoanele care au o igienă precara, in cazul sportivilor, a celor care poarta incaltaminte neadecvata, la cei care au un sistem imunitar precar, la diabetici, la cei infectati cu HIV, dar si la varstnici din cauza circulatiei deficitare. 

De regula, tratamentul acestei afectiuni este unul local, cu o durata de 2-3 saptamani si consta in aplicarea de antimicotice. In cazurile mai grave, se poata asocia si tratament pe cale orala, insa cel mai important rol in are igena si folosirea de solutii si pudre antimicotice pe piele. De asemenea, exista si un excelent remediu naturist – tinctura din plante salbatice.

Tinctura din plante salbatice pentru ciuperca piciorului

Trebuie sa stiti ca aceasta tinctura nu dauneaza sanatatii si poate fi utilizata pe o perioada lunga de timp.

Ingrediente:

Pentru a prepara aceasta tinctura, aveti nevoie de alcool de minim 40% si urmatoarele plante: tataneasa, ventrilica si frunze de nuc. Tataneasa este o planta medicinala importanta atunci cand vine vorba de ciuperca pielii. Ventrilica are efect antibacterial si fungicid, in plus, folosita la baie de picioare are o influenta pozitiva asupra transpiratiei excesive a piciorului. Frunzele de nuc au un efect fungicid si de curatare a pielii atunci cand sunt utilizate extern. Cel mai bun timp de colectare a frunzelor este in iunie, cu mult inainte ca nucile sa fie coapte.

Mod de preparare: 

Pentru inceput, se taie frunzele marunt si se pun intr-un borcan, se acopera cu alcoo si se lasa la macerat timp de 1 luna, la temperatura camerei, agitandu-se zilnic. La final, se strecoara si se depoziteaza in sticle, ferindu-se de lumina.

Se imbiba o bucata de vata in aceasta tinctura si se aplica pe zona afectata.

Atentie, daca iritatia piciorului se complica va fi necesara examinarea unui medic dermatolog. Chiar daca terapia este urmata corect, micoza piciorului are un risc mare de recidiva. Prevenirea si igiena sunt foarte importate in combaterea acestor afectiuni.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole