6.5 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Tataneasa. Ce proprietati terapeutice are si cum se foloseste in functie de afectiune

Tataneasa este o planta care reuseste sa coloreze campurile din tara noastra si care are numeroase virtuti. In primul rand, planta are capacitatea de a diminua inflamatiile, de a vindeca ranile si de a opri dezvoltarea tumorilor.

Ce proprietati terapeutice are tataneasa:

Cea mai importanta substanta a acestei plante este alantoina, o substanta cu proprietati antitumorale si anticancerigene, ale carei principii vindecatoare au fost dovedite prin numeroase experimente de laborator.

Dupa cum spuneam, tataneasa este bogata in alantoina, dar si in vitaminele A, C si B, proteine, calciu, potasiu, fosfor, fier, magneziu, sulf, cupru, zinc, seleniu, germaniu si fibre. Aceasta este recunoscuta pentru efectul sau asupra tesuturilor deteriorate si a oaselor.

Cum se foloseste tataneasa in functie de afectiunea suferita:

In caz de gastrita si ulcer

-Actiunea terapeutica se datoreaza proprietatilor cumulative ale alantoinei si mucilagiilor. Se recomanda un tratament intern cu pulbere de tataneasca timp de 3 saptamani sau cate o jumatate de lin­gurita, de 3 ori pe zi (dupa masa), cu putina miere.

Dureri de gat si bronsita

-Se mesteca o bucatica de radacina de tataneasa, lasand ca principiile active emoliente si regenerative epiteliale sa fie extrase de saliva si sa ajunga in zona gatului. Se consuma 3 fragmente de radacina proaspata cu lungimea de 2-3 cm pe zi sau 3 jumatati de lingurita de planta uscata pe zi.

Psoriazis

-Alantoina are proprietatea de a regenera structura epidermei. Se ung zonele afectate de psoriazis de cateva ori pe zi cu crema de tataneasa. Vezi si: Crema si tinctura de tataneasa. Efecte si recomandari

Entorse, reumatism, guta si luxatii

-Se recomanda comprese cu tinctura de tataneasa. Se bea si cate 30 de picaturi de tinctura, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de salcie. Pulberea de tataneasa se administreaza cate o jumatate de lingurita, de 3 ori pe zi, dupa masa, in putina miere. De asemenea, se recomanda si ceai de tataneasa indulcit cu miere, cate 2 cesti pe zi.

Hemoroizi si fisuri anale

-Se bea ceai de tataneasa indulcit dupa gust cu miere, cate 2 cesti pe zi. De asemenea, se mai poate administra si cate 30 de picaturi cu tinctura de tataneasa, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de pir.

Diaree, dizenterie si infectii intestinale

-Planta normalizeaza tranzitul intestinal si opreste procesul bolii prin precipitarea proteinelor din continutul intestinal. Se bea inainte de fiecare masa cu un sfert de ora, cate o cana cu ceai sau un pahar cu 30 de picaturi de tinctura de tataneasa adaugate in apa sau ceai.

Infectii urinare (cistite) si renale (nefrite, pielonefrite), pietre la rinichi si vezica urinara

-Datorita mucilagiilor pe care le contine, tataneasa favorizeaza relaxarea tesuturilor, diminueaza starea inflamatorie si opreste hemoragia. Se administreaza un ceai de tataneasa impreuna cu alte plante: ienupar (ca antiinfectios), merisor si mesteacan (ca anti-litiazice), cate 1 lingurita rasa din fiecare planta mentionata.

Chisturi ovariene, fibrom, polipi intestinali si stomacali

-S-au semnalat foarte multe cazuri care au reusit sa scape de durerile si periculoasele interventii chirurgicale folosind tinctura de tataneasa si ceaiul de tataneasa. Se administreaza 1-2 lingurite de tinctura de tataneasa in apa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face pana la completa vindecare. De asemenea, se bea ceaiul antitumoral, in 3 reprize pe parcursul unei zile. Alaturi de tratamentul cu tataneasa este foarte important regimul alimentar, fara carne, consumandu-se in mod special morcovi, telina si patrunjel. Tratamentul dureata timp de 1 luna.

Tataneasa si efectele sale extraordinare in prevenirea cancerului:

Daca stam sa analizam rezultatele obtinute pana in prezent, observam ca aceasta planta este unul dintre cele mai puternice remedii anticancerigene.

Aceasta fiind folosita atat intern, cat si extern, cu rezultate exceptionale.

-Intern, este de preferat ca tataneasa sa fie folosita in forme cat mai apropiate de cea naturala: pulbere, macerat la rece combinat cu decoct.

-Extern, se foloseste in forme cat mai concentrate si asociata cu alte plante anticancerigene si antitumorale puternice: rostopasca, marul-lupului, muguri de plop, piperul-lupului, iedera, cimisir.

Se face tratament cu extractul apos antitumoral. Se tin 3-7 cure a cate 40 de zile cu 10 zile pauza intre ele. Se recomanda in paralel alimentatia crudivora, postul negru. Acelasi tratament este valabil si pentru cancerul cu metastaze.

Reteta pentru tratamentul postoperator al cancerului in gat

Pentru tratamentul postoperator al cancerului in gat se face un preparat din 300 g tataneasa rasa la 0,5 kg de miere. Radacina de tataneasa trebuie culeasa proaspata, primavara sau toamna, deoarece numai atunci are alantoina. Planta introdusa in miere se amesteca in fiecare zi cu o lingura de lemn si dupa 3 saptamani, preparatul este gata.  Acest preparat se administreaza cate o lingurita pe zi, intre mese, in asa fel ca sa ramana pe gat, la locul unde a fost operat.

Daca operatia nu a fost inca facuta, se prepara un macerat 300 g usturoi pisat, 500 g radacina rasa de tataneasa, 50 g sanziana galbena maruntita, 50 g propolis, 1 litru alcool diluat de 75 de grade. Toate aceste ingrediente se lasa la macerat 10 zile dupa care se strecoara. Se ia cate o lingurita mica cu miere, de 3 ori pe zi. Se va inghiti foarte incet pentru a curata cat mai bine gatul.

Pentru cancer de piele sau plagi se recomanda aplicarea tincturii de tataneasa pe locul afectat.

Pentru cancer de stomac, prostata, ficat sau intestine se consuma 1-3 cani pe zi, iar una dintre cani trebuie sa fie pe stomacul gol. Dupa 1 luna de consum se recomanda o pauza de 10 zile.

Contraindicatii tataneasa:

Au fost raportate unele cazuri de leziuni hepatice cauzate de consumul intern, de aceea este recomandat sa se consulte medicul inainte de utilizare. Nu consumati tataneasa daca sunteti insarcinata sau daca alaptati.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Tataneasa este una din cele mai raspandite plante medicinale din flora noastra, fiind intalnita mai ales pe campurile umede, in vii, pe langa drumuri sau santuri si i se mai spune iarba lui Tatin sau iarba baloasa. De la aceasta planta se folosesc radacinile, recoltate in perioada de repaus vegetativ. Radacina de tataneasa contine ulei volatil, alantoina, rezine, tanin, mucilagii, precum si alte substante. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole