4.1 C
București
vineri, noiembrie 29, 2024

Taratele de grau, cerealele care refac echilibrul organismului

Taratele de grau sunt unele dintre cele mai importante cereale care se pot da in foarte multe cazuri cu rezultate uimitoare pentru fiecare organism. Din cele mai vechi timpuri se cunoaste faptul ca date la animale in hrana le ajuta sa se ingrase. Indiferent de ce animal este vorba daca i se dau tarate oparite acestea vor contribui la ingrasare.

Prevenirea bolilor prin consumul de tarate de grau

Cea mai importanta parte a cerealelor se afla in invelisul lor si in germeni care se regasesc in taratele de grau. Prin diferite metode acestea se indeparteaza din alimentatie folosind site sau cu care se cerne faina si se indeparteaza in asa fel ca in alimentatie nu se mai regasesc.

S-a putut stabili ca cerealele integrale si inclusiv taratele din grau sau alte cereale contin inhibitori de antioxidanti care au un rol foarte important in inactivarea substantelor carcinogene. Asa cum s-a observat prin cercetari foarte amanuntite si serioase s-a putut stabili faptul ca un regim alimentar bazat pe cereale integrale ajuta la prevenirea cancerului.

Vitamine: beta-carotene, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E (alfa- tocoferol, beta- tocoferol).

Minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon.

Proprietati medicinale: antimicrobian, antiinflamator, regleaza digestia, emolient in special pentru stomac si intestine, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general.

Taratele de grau – Indicatii in afectiuni

Se indica in urmatoarele afectiuni: demineralizare, afectiuni endocrine (regleaza glandele datorita continutului mare in minerale, aminoacizi si vitamine), afectiuni ale ovarelor, afectiunile prostatei, a sanilor, etc, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni neurologice, afectiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afectiuni cardiace, ateroscleroza (se ia si usturoi zilnic), afectiuni digestive, ale ficatului, colita, constipatie cronica, dispepsie, dureri epigastrice, hemoroizi, meteorism, adenom de prostata, fibrom uterin, impotenta sexuala, prostatita, sterilitate, afectiuni renale, cistita, retentie urinara, laringita, rahitism, depresie nervoasa, nevroze, psihastenie, sarcina, tumori cu diferite localizari, reumatism, afectiuni degenerative, convalescenta.

Cum se administreaza taratele de grau

Taratele pentru administrare este bine sa fie cat mai fin maruntite, pentru a fi asimilate mai usor de organism. Pentru aceasta se vor macina din nou cu ajutorul rasnitei de cafea. Se pot lua asa cum sunt in orice cantitate.

Pulbere de tarate – cate 1-2 linguri de tarate se pot adauga la mancare de 3-5 ori pe zi.

Vezi si: Taratele de grau sunt unele dintre cele mai importante cereale care se pot da in foarte multe cazuri cu rezultate uimitoare pentru fiecare organism.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole