5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Supa de mazare boabe. Reteta vegetariana

Supa de mazare uscata este facuta, adeseori, fara carne, iar legumele calite, uleiul si condimentele dau un gust extrem de placut.

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara supa de mazare:

  • 1 cana de mazare boabe
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 telina tocata (radacina si frunze)
  • 1 morcov tocat
  • 6 cani apa
  • 1/3 piure de rosii (nu pasta)
  • 1 lingurita sovarf uscat
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • crutoane

Iata cum se prepara supa de mazare:

Mazarea se alege, se spala si se scurge de apa. Intr-un tuci mare se incinge uleiul si se caleste usturoiul, ceapa, telina si morcovul pana se ingalbenesc, fara a se rumeni. Se adauga toate ingredientele ramase, cu exceptia patrunjelului si a crutoanelor/

Se da supa in fiert, la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, cu capacul usor intredeschis, amestecand adesea, mai ales catre sfarsit. Daca supa se ingroasa prea mult, se mai adauga apa. La final se scoate frunza de dafin din supa, se adauga patrunjelul si se servesc cu crutoane.

Vezi si:

Mazarea. Ce beneficii mai putin cunoscute au gustoasele boabe verzi

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole