26 C
București
duminică, martie 31, 2024

Sucul de salata romana. Proprietati si beneficii

Chiar daca face parte din familia salatei, salata romana are o compozitie chimica total diferita fata de salata verde obisnuita. Aceasta isi are originile in insula Kos din arhipelagul gresesc si in Marea Britanie si de aceea este cunoscuta si ca salata Kos.

Acest tip de salata o recunosti dupa frunzele sale lungi si crocante care formeaza o capatana lunga, compacta. Desi are un gust usor amarui, salata Kos se numara printre cele mai apreciate datorita proprietatilor sale.

De regula, salata romana este consumata sub forma de salata, dar trebuie sa stii ca sub forma de suc beneficiile ei se dubleaza. Iata, asadar, ce beneficii are sucul de salata romana:

Sucul de salata romana – Proprietati si beneficii

Sucul de salata romana, cel mai eficient suc pentru afectiunile glandelor suprarenale.

In combinatie cu pudra Kelp (alga marina), sucul de salata romana are proprietati care vin in ajutorul partii corticale a glandelor suprarenale in functia de secretie a adrenalinei si pentru mentinerea echilibrului organismului. Totul se datoreaza continutului bogat in calciu, care este cu 60% mai mare comparativ cu continutul de potasiu. Aceasta il face cel mai eficient suc pentru afectiunile glandelor suprarenale.

Vezi si: Sucul de salata verde. Proprietati si beneficii

Sucul de salata romana si efectele ei in boala Addison

O persoana care sufera de boala lui Addison (o afectiune ce apare cand glandele suprarenale produc prea putin cortizol si aldosteron) necesita un maximun de aport de sodiu organic vital, cu un procentaj relativ redus de potasiu, pentru compensarea deficitului de hormon cortico-suprarenal. Ei bine, se pare ca acest suc are exact aceasta proportie, fiind astfel esential pentru nevoile unui asemenea pacient.

In tratamentul acestei boli, s-au observat rezultate uimitoare in cazul consumului zilnic al unei cantitati mari de sucuri de legume in care prevala, mai mult sau mai putin, aceasta compozitie chimica. Dieta a fost respectata, cu eliminarea alimentelor cu amidon, zahar, carne si a tuuturor legumelor care au un continut prea mare de potasiu in raport cu sodiul. Aceasta a dus la restrangerea varietatii de legume si de sucuri a sfecla rosie, telina, salata verde, spanac si sfecla mangold. Au mai intrat in categoria permisa si rodiile, capsunile, toamtele si smochinele, mierea, migdalele si jirul.

La toate sucurile de mai inainte s-a adaugat suc de morcovi, cu efecte foarte benefice.

Pe aceasta baza, in asociere cu un program regulat de curatire a colonului prin irigatii si clisme, s-au obtinut rezultate excelente.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole