Multi oameni considera consumul de suc de morcovi una dintre cele mai sanatoase alegeri ale unui stil de viata sanatos. Sucul de morcovi este recunoscut pentru continutul mare de beta caroten, care ofera organismului Vitamina A, Vitamine B, Vitamina E si mai multe minerale. Avantajele consumului de suc de morcovi includ o buna sanatate prenatala, vedere, dinti si oase, ficat si unghii, par si piele mai sanatoase, dar si faptul ca ajuta la prevenirea cancerului. Va recomandam sa consumati cat mai des suc de morvoci pe toata perioada rece.
Lupta impotriva cancerului si curata ficatul eficient
Se considera ca sucul de morcovi reduce riscurile potentiale ale numeroaselor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de piele si de san. Calitatile de combatere a cancerului de suc de morcovi sunt frecvent considerate a fi remarcabile din cauza cantitatilor mai mari de beta-caroten. Beta carotenul se modifica in vitamina A in organism. Cercetarile au corelat vitamina A cu prevenirea cancerului prin proprietatile sale antioxidante care ajuta la eliminarea radicalilor liberi care cauzeaza cancerul din corp.
O absenta a vitaminei A poate provoca uscaciune, precum si leziuni ale pielii, unghiilor si, de asemenea, parului. Consumul de suc de morcovi pentru a produce vitamina A este considerat a aduce beneficii pentru numeroase zone ale corpului. Vitamina A intareste si oasele si dintii.
Consumul de suc de morcovi este considerat a fi deosebit de bun pentru ficat din cauza efectelor de curatare a vitaminei A. Vitamina A scade bila si grasimile din ficat. Cu toate acestea, pentru ca ficatul sa se bucure de avantajele maxime ale vitaminei A, se confirma ca consumul de suc de morcovi trebuie consumat frecvent. Ficatul poate pastra cu usurinta vitamina A.
Consumul de suc de morcovi este, de asemenea, considerat a imbunatati vederea datorita crearii de vitamina A in organism. O absenta a vitaminei A poate duce la orbire nocturna, care poate fi cu adevarat periculoasa. De exemplu, daca o persoana cu orbire nocturna conduce un vehicul in timpul noptii, stralucirea farurilor de la masinile care se apropie din directia opusa il pot orbi si nu mai poate focaliza cum trebuie, rezultand un posibil accident. Un mod simplu de a detecta o insuficienta vitaminei A este sa mergeti dintr-o camera bine luminata in una slab luminata sau intunecata. Ochii care au mici probleme in adaptarea la schimbarea luminii pot anunta un deficit de vitamina A.
Consumul de suc de morcovi, pe langa consumul de morcovi, este considerat a fi deosebit de terapeutic pentru sanatatea prenatala. Beta-carotenul care se formeaza in vitamina A este considerat a fi cu adevarat sanatos atat pentru mama, cat si pentru copil. Mai multe cercetari indica faptul ca, de fiecare data cand bebelusii consuma atat lapte cat si suc de morcovi, acestia obtin cea mai buna cantitate posibila de vitamina A.
Cu cat culoarea morcovului este mai inchisa, cu atat include mult mai mult caroten. O multime de oameni descopera gustul sucului de morcov placut, precum si surprinzator de dulce. Sucul de morcovi are o concentratie mai mare de zahar natural, astfel incat persoanele cu diabet trebuie sa solicite sfatul medicului cu privire la cat de mult pot bea. Consumul de suc de morcovi este, de asemenea, considerat excelent pentru sanatatea reproducerii, din cauza continutului de vitamina E.
Calitatile de combatere a cancerului ale morcovilor cruzi sunt considerate a fi remarcabile datorita cantitatii mari de beta-caroten. Cercetarile au aratat ca vitamina A ajuta la prevenirea cancerului prin proprietatile sale antioxidante care beneficiaza de eliminarea radicalilor liberi care cauzeaza cancerul din corp.
Sucul de morcovi este plin cu betacaroten care se transforma in vitamina A. Acest antioxidant puternic special va sparge radicalii liberi care ar putea deteriora celulele sanatoase ale corpului. Sucul de morcovi este, de asemenea, considerat a reduce sansa aparitiei a numeroase tipuri de cancer, care include cancerul de san si de piele, datorita faptului ca betacarotenul neutralizeaza efectele oxidarii.
Morcovii constau din carotenoizi, care chiar ajuta la reducerea nivelului ridicat de zahar din sange. Prin urmare, sucul de morcovi poate fi cu siguranta foarte terapeutic pentru reglarea nivelului de glucoza din sange. In afara de nivelurile ridicate de zahar din sange, tensiunea arteriala ridicata este inca o alta problema semnificativa cu care se confrunta un numar mare de oameni in aceste zile.
Sucul de morcovi ne ofera forma concentrata, cu toate alimentele sale importante. A bea un pahar in fiecare zi poate ajuta la intarirea imunitatii, atat la copii, cat si la adulti. In afara de asistarea organismului impotriva daunelor provocate de radicalii liberi, acesta il protejeaza de bacteriile daunatoare, de virusi si de inflamatii. Sucul de morcovi include, de asemenea, numeroase minerale si vitamine, cum ar fi B6, K, potasiu, fosfor, etc., care ajuta la sanatatea oaselor, la sistemul nervos mai puternic, precum si la cresterea puterii creierului.
Sucul de morcovi protejeaza plamanii si dezvolta muschii
Sucul de morcovi este excelent in promovarea sanatatii pulmonare, care include protejarea sistemului respirator de sansele de infectie si asistarea la combaterea efectelor negative legate de fumat. Acest lucru se datoreaza faptului ca sucul de morcovi, fiind abundent in vitamina A ar putea ajuta la prevenirea emfizemului, care este unul dintre cele mai mari pericole pentru fumatori.
Fosforul continut in sucul de morcovi functioneaza bine pentru repararea, construirea si dezvoltarea muschilor. Face o utilizare optima a energiei si reduce stresul imediat dupa o munca grea. Complexul de vitamina B sustine ruperea grasimilor, glucozei si proteinelor, crescand astfel metabolismul si functioneaza bine pentru pierderea in greutate.
Sistemul imunitar este acel departament al corpului care lupta cu teroarea agentilor patogeni. Sistemul imunitar isi ia puterea din proteine, lipide, minerale si vitamine. Morcovul fiind o sursa bogata de minerale si vitamine, este importat pentru organism.
Vitamina A din morcovi instaleaza o cabina de control in sistemul respirator, impiedicand virusii sa patrunda in organism. Este doar un nutrient pentru dezvoltarea celulelor albe din sange, care sunt sinucigasi impotriva celulelor patogene, precum si a virusilor. Vitamina C este sponsorizata suplimentar de morcov care mareste anticorpii. Vitamina E din morcovi protejeaza membrana celulara. Odata cu varsta, capacitatea celulelor T de a lupta impotriva virusilor se slabeste, iar vitamina E rezolva problema imbatranirii celulelor T. Vitaminele B sunt cruciale pentru sinteza si metabolismul proteinelor purtatoare de mesaje.
Dupa cum s-a mentionat, sucul de morcovi este plin cu vitamina A si ofera o detoxifiere extrem de avantajoasa a ficatului. Avantajele pentru sanatate ale sucului de morcovi sunt cantitatea mai mare de vitamina A, care elimina excesul de grasime din ficat. Pentru a obtine efectul optim de curatare, trebuie sa consumati suc de morcovi in mod regulat pentru a obtine rezultatele terapeutice. Ficatul are capacitatea inerta de a stoca vitamina A necesara, de aceea este vital sa faceti suc frecvent pentru a oferi aceste tipuri de calitati terapeutice organismului.
Continutul de fier din sucul de morcovi este asimilat in sange, care creste in cele din urma hemoglobina, precum si conditiile anemice ale corpului ar putea fi recuperate. Un pahar de suc de morcovi va va imbunatati cantitatile de potasiu si va poate ajuta sa va impiedicati sa aveti crampe dupa si in timpul perioadei de exercitii.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.
Vezi si: Masca cu efect antirid. Reteta cu morcovi si vitamina E
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Sucul de morcovi protejeaza plamanii si intareste sistemul imunitar […]