4.7 C
București
sâmbătă, noiembrie 16, 2024

Solutii naturiste pentru lipsa poftei de mancare

Lipsa poftei de mancare poate ascunde mai multe afectiuni, de la depresie la dependente de substante toxice. Oricum ar fi, pofta de mancare trebuie recuperata, caci pot aparea probleme mult mai grave. Iata cateva solutii naturiste pentru lipsa poftei de mancare.

O dieta dezechilibrata si un program stresant poate face ravagii sanatatii omului, sistemul imunitar poate fi afectat si performantele intelectuale si fizice pot scadea drastic. Este nevoie, asadar, de o imbunatatire a starii de sanatate cu ajutorul produselor naturale, precum: miere, laptisor de matca, polen, ginseng, catina, macese, sucuri de fructe si legume, ceaiuri din plante vitaminizante, oxigenarea creierului prin miscare si gimnastica pentru detoxifiere.

Administrarea meselor si ciclurilor alimentare pentru lipsa poftei de mancare

  • Aportul alimentar: mancatul si digestia se fac intre orele 12-20;
  • Asimilarea: absorbtia si folosirea nutrientilor se fac intre orele 20-04;
  • Eliminarea: reziduri si deseuri alimentare se face intre orele 04-12.

Este bine ca masa de dimineata, incepand cu ora 9 sa fie cu ceaiuri vitaminizante, care cresc pofta de mancare. Rizomii si radacinile de angelica au actiune tonic-amara, excitand glandele cu secretie interna, ele fiind indicate in lipsa poftei de mancare, dar si in depresii sau enterite.

Un alt ceai foarte bun este ceaiul de chimion, care este si un bun calmant al colicilor intestinale, ajutand la fluidizarea secretiilor bronsice. Este indicat in lipsa poftei de mancare si in digestii deficitare.

Cimbrul de gradina este o alta planta medicinala foarte buna pentru stimularea apetitului. Se face o infuzie din 2 lingurite de planta la o cana de apa fiarta. Se consuma 2-3 cani pe zi, ca si in cazul celorlalte ceaiuri.

Partile aeriene din coada-soricelului se recomanda in anorexii si lipsa apetitului, precum si pentru intarirea sistemului imunitar. Se pune o lingura de planta la o cana de apa fiarta si se consuma 3-4 cani pe zi.

Ceaiul de ghintura (lumanarica pamantului) este un alt remediu pentru aceasta afectiune. Principalele substante din planta actioneaza in primul rand prin receptorii gustativi care transmit informatia prin actul reflex, crescand secretia salivara si a sistemului digestiv, pana la nivelul ficatului si chiar pana si la glandele cu secretie interna. Se pune o lingurita de planta la o cana de apa fiarta si se consuma 1-2 cani pe zi inainte de masa.

Datorita cantitatilor mari de substante rezinoase amare, hameiul este considerat in urma actului reflex pe care il provoaca la nivelul glandelor salivare si al sucurilor gastrice, ca stimulent al apetitului si tonic-amar. Se face infuzie dintr-o lingura de planta la o cana de apa si se bea o cana inainte de fiecare masa principala.

In cantitati moderate se recomanda si ceaiul de pelin, o lingurita de planta la o cana de apa fiarta, se consuma 1-2 cani pe zi timp de 3 zile. Daca se foloseste tinctura de pelin, se iau tot 3 zile cate 15-20 de picaturi la o cana de apa sau ceai.

Alte solutii naturiste pentru lipsa poftei de mancare

Este bine sa se manace des si putin. Se consuma cat mai multe supe-crema, deoarece sunt mai bogate in proteine. Cerealele integrale, bauturi sau iaurturi cu roscove si soia sunt indicate.

Suplimentele din complexul B cresc apetitul, de asemenea, dar si gustarile dintre mese de nuci, seminte, alune si fructe uscate sunt recomandate. Alimente care ingrasa, dar care sunt sanatoase: avocado, ton si alte tipuri de peste mai gras (somon), pui, branza, lapte batut, curcan.

Plimbarile si gimnastica sunt si ele recomandate, precum si aerul curat si o stare de spirit buna.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole