10 C
București
duminică, octombrie 27, 2024

Slugging: O rutina benefica pentru piele sau doar un truc de frumusete?

In lumea ingrijirii pielii, mereu apar noi tendinte si rutine despre care se spune ca sunt cheia pentru o piele stralucitoare si sanatoasa. Unul dintre aceste trenduri recente este cunoscut sub numele de „slugging„. Dar ce inseamna cu adevarat slugging si este aceasta rutina benefica pentru piele? In acest articol, vom explora aceasta tehnica si vom analiza daca este o solutie eficienta pentru problemele pielii sau doar un alt truc de frumusete.

Ce este slugging?

Slugging este o rutina de ingrijire a pielii care implica aplicarea unei cantitati generoase de crema de protectie pe fata, in special inainte de culcare, pentru a crea o bariera ocluziva, o „sigilare”. Acest termen a devenit popular pe platformele de social media si a castigat popularitate in randul entuziastilor de ingrijire a pielii.

Pentru a intelege cum functioneaza slugging-ul, mai intai trebuie sa intelegi ce sunt ocluzivele.

Ocluzivele, cum ar fi vaselina, sunt un grup de produse de ingrijire a pielii care creeaza un strat pe suprafata pielii care mentine apa si uleiurile naturale ale pielii (alias sebumul) etansate. Cu alte cuvinte, acestea impiedica evaporarea apei si a uleiului din piele.

Slugging si-a castigat acest nume datorita modului in care unguentele ocluzive groase (vaselina) se simt pe piele. Acestea sunt alunecoase si stralucitoare, la fel ca un melc.

Dar slugging chiar functioneaza?

Desi au existat studii limitate concentrate in mod special pe rutinele de ingrijire a pielii, exista dovezi care sugereaza ca slugging-ul poate avea unele beneficii. De exemplu, tipurile de ingrediente folosite pentru slugging – inclusiv vaselina, lanolina, ceara de albine, uleiul de masline sau uleiul de avocado – sunt cunoscute a fi mari aparatori impotriva uscaciunii – si ajuta la absorbtia mai buna a altor produse de ingrijire a pielii.

Iata principalele beneficii atribuite slugging-ului:

Sustinatorii slugging-ului afirma ca aceasta rutina are numeroase beneficii pentru piele. Printre acestea se numara:

-Hidratare intensa: Crema ocluziva formeaza o bariera care ajuta la blocarea umiditatii in piele, prevenind pierderea acesteia si mentinand hidratarea.

-Ajuta la blocarea altor produse de ingrijire a pielii: Ocluzivele permit ingredientelor de ingrijire a pielii – cum ar fi serul cu vitamina C, antioxidantii, peptidele, niacinamida si altele sa functioneze mai eficient, ceea ce iti poate lasa o piele mai stralucitoare si cu un aspect mai tanar. De asemenea, daca prei sa previi semnele de imbatranire, cum ar fi liniile fine si ridurile, sau eliminarea hiperpigmentarii, slugging-ul poate ajuta si in acest sens.

-Poate reduce roseata sau iritatia in randul celor cu pielea sensibila: Pentru persoanele cu piele sensibila sau predispusa la iritatii, dar si eczeme sau dermatita, poti apela la slugging, deoarece poate ajuta la vindecarea unei bariere a pielii compromise, la reducerea rosetii si a inflamatiei.

-Imbunatatirea barierei pielii: Slugging-ul poate intari bariera naturala a pielii, ajutand la protejarea acesteia de factorii de mediu agresivi si a altor agenti iritanti.

-Stralucire si suplete: Sustinatorii acestei rutine sustin ca slugging-ul poate conferi pielii un aspect stralucitor si suplu, datorita hidratarii intense.

Slugging – cum se face si cand se aplica?

De regula, slugging-ul se face noaptea, ca ultimul pas al rutinei de ingrijire a pielii.

O modalitate populara de a face slugging este sa speli mai intai fata, eventual sa o si exfoliezi (acest lucru ar trebui sa fie facut de una pana la trei ori pe saptamana, in medie) si apoi sa aplici seruri, lotiuni sau creme hidratante. Specialistii spun ca cele mai bune produse de slugging sunt cele care contin ingrediente hidratante si calmante, cum ar fi acidul hialuronic, glicerina si niacinamida (vitamina B5).

Pune apoi un strat subtire de orice ocluziv, cum ar fi vaselina sau uleiul mineral. Nu este nevoie de o cantitate super groasa, doar suficienta pentru a acoperi usor fata si pentru a bloca totul. Pentru a obtine cele mai multe beneficii de la diferite creme hidratante, aplica umectanti si emolienti sub ocluzive (lipide, siliconi, ovaz, unt de shea, glicerina, acid hialuronic, sorbitol, uree sau aloe vera).

Dermatologii spun ca slugging-ul este util in special in lunile uscate, reci, de iarna, cand uscarea pielii pare sa atinga apogeul. Daca afara este umed si estti mai uleios decat de obicei, poti face mai putine aplicari, de exemplu de doua pana la trei ori pe saptamana.

Atentie! Dermatologii recomanda sa nu folosesti produse comedogenice, cum ar fi uleiul de cocos, care pot contribui la aparitia acneei. De asemenea, retinoizii si acizii faciali – cum ar fi AHA si BHA, inclusiv acidul glicolic – pot provoca iritatii daca le aplici inainte de a le face.

Vezi si: Care este diferenta dintre retinol si retinoid. Ce trebuie sa stii pentru a avea o piele mai sanatoasa

Critici si precautii:

Exista si critici ale acestei rutine de ingrijire a pielii. Unii experti considera ca slugging-ul poate provoca probleme pielii, in special pentru persoanele cu piele grasa sau predispusa la acnee. In cazul acestor tipuri de piele, aplicarea unei cantitati mari de crema ocluziva ar putea obstructiona porii si ar putea duce la aparitia acneei.

De asemenea, este important sa se tina cont de ingrediente in crema de protectie utilizata in slugging. Unele ingrediente pot fi comedogene si pot provoca aparitia de cosuri sau iritatii la anumite persoane.

Vezi si: Cum poti scapa sau cum poti reduce semnificativ cicatricile de acnee

Vezi si: Uleiul din seminte de broccoli, unul dintre cele mai bune remedii anti-imbatranire

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole