Sirop de propolis – Reteta
Pentru a prepara leacul care te apara de bolile respiratorii, ai nevoie de:
- 50 g propolis
- 200 ml apa
- 50 g miere
Mod de preparare:
Se curata bine propolisul, se pune intr-un vas de tabla bine smaltuit, cu apa si se fierbe acoperit, la un foc mic, pana ce scade la jumatate. Lichidul se strecoara cald printr-un tifon, se trece intr-o sticla adaugand cantitatea de miere si amestecand pana la omogenizare, cat este caldut. Se pastreaza la rece.
Mod de administrare:
Nu se da copiilor sub 2 ani. Copiilor pana la 12 ani li se dau una pana la 6 lingurite, dupa varsta. Adultii primesc 3 pana lo 6 linguri pe zi.
Actiuni terapeutice sirop de propolis:
- preparatul are actiune boctericida (omoara microbii)
- bacteriostatica (opreste dervoltarea microbilor)
- usor antibiotica
- dezinfectanta
- antitusica (impotriva tusei), diminuand cantitatea de secretii traheobronsice
Indicati sirop de propolis:
Este indicat in toate bolile inflamatorii acute sau cronice ale cailor respiratorii (bronsite, traheobronsite, tuse spastica, bronsectazii, bronsita ostmatiforma, astm bronsic).
Contraindicatii:
Nu se da la copiii sub 2 ani, in hepatite toxice sau in alergii recunoscute la propolis sau la polen, precum si in diabet.
Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat. Se poate pastra la temperatura camerei 2-3 zile sau la frigider cel mult 2 saptamani, in vase de sticla sau ceramica smaltuita, inchise ermetic, ferite de caldura, lumina si umiditate.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: