16.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Sfaturile bunicii despre ingrijirea florilor din gradina

Florile ne bucura, ne incanta si ne aduc un plus de frumusete in viata. Fie in gradina, fie in ghiveci, florile merita toata ingrijirea si atentia noastra. Florile, ca restul plantelor, infloresc si rodesc pentru omul care le iubeste si le ingrijeste. De aceea, ne-am gandit sa va dam cateva sfaturi despre ingrijirea florilor din gradina

Florile, ca si copiii, cresc si de dezvolta precum sunt ingrijite de cei care se ocupa de ele. Iata cateva sfaturi despre ingrijirea lor, pentru o gradina vesela si luminoasa.

Ingrijirea florilor din gradina – Cactusii

Cactusii sunt adevarate plante spectaculoase, mai ales atunci cand infloresc. Ca sa infloreasca mai repede trebuie sa le suprimati progresiv stropitul (care nu trebuie sa fie abundent) si sa fie lasati un pic la loc racoros, dar sa nu inghete. Cactusii se curata foarte usor daca le dati incet pe perisori cu o periuta de dinti inmuiata in apa sapunita. Apoi se clatesc cu grija.

Ingrijirea florilor din gradina – Seminte si bulbi

Pentru o gradina naturala, salbatica si foarte frumoasa, semintele plantelor cu bulbi, cum sunt lalelele, se arunca in aer pe gazon. Acolo unde au picat se baga in pamant. Asa, veti obtine un efect cat mai frumos si mai natural al gradinii. Dupa ce infloresc, lasati frunzele sa se ingalbeneasca de tot, abia apoi inlaturati-le, deoarece prin ele isi reface bulbul rezervele pentru anul viitor.

Florile se stropesc cu apa combinata cu ingrasamant care contine potasiu si fosfor, acestea din urma favorizeaza inflorirea. Bulbii de la flori se pastreaza foarte bine in ciorapi vechi sau cartoane de oua, dar trebuie stropiti cu fungicide si pusi la loc sigur, unde nu pot patrunde rozatoarele.

Ingrijirea florilor din gradina – Trandafirii

Trandafirii sunt preferatii oricaror gradini, dar ei necesita ingrijire speciala. Semanati patrunjel, usturoi sau ceapa de arpagic la piciorul tufelor de trandafiri, acestia nu vor mai fi atacati de purici. Petele aparute pe frunze, cele rotunde inconjurate de inele galbene, pot agrava foarte tare planta. Evitati acest lucru stropind trandafirii numai la radacina. Daca aveti pete deja folositi urmatorul ingredient: 1lingura bicarbonat de sodiu, 5 litri de apa calduta. Se pun intr-un pulverizator, se amesteca bine si se stropesc plantele o data pe saptamana.

Pentru peluze cat mai atractive:

  • Toamna se hranesc peluzele punand deasupra lor 6-12 milimetri de ingrasamant natural, organic. Nu exagerati, caci excesul de ingrasamant va face ca gazonul sa rasara mai repede, ceea ce il poate face mai vulnerabil la boli.
  • Peluza se tunde cat mai des, dar iarba se lasa sa creasca pana la 5 cm, astfel va face radacini puternice. Iarba taiata se poate lasa acolo, cu timpul devine ingrasamant natural, in felul acesta faceti economie la ingrasamant.
  • Peluzele nu se stropesc foarte des, deoarece iarba va dezvolta radacini prea scurte. Se stropesc de 2 ori pe săptămâna din abundenta (sa se adune 2,5 cm de apa pe peluza).

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Pregatirea gradinii pentru primavara

Nano Gradina. O noua solutie pentru gradina de legume din bucatarie

Sfaturi din strabuni despre intretinerea gradinii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole