13.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

Sfaturi utile pentru ameliorarea durerilor de genunchi

Durerea de genunchi poate fi o afectiune comuna care afecteaza multe persoane, indiferent de varsta sau stil de viata. Cauzele durerii de genunchi pot fi variate, cum ar fi leziuni, suprasolicitare, osteoartrita sau alte afectiuni medicale. In timp ce tratamentele medicale pot fi eficiente, exista si optiuni naturale pe care le puteti incerca pentru a ameliora durerea de genunchi. In acest articol, vom explora cateva tratamente naturale, inclusiv exercitii, care pot ajuta la ameliorarea durerilor de genunchi.

Durerea de genunchi poate aparea in urma unui efort fizic sau o cazatura/accident, dar trebuie sa stii ca aceasta poate aparea si fara vatamare, ca de exemplu afectiuni precum artrita si osteoporoza.

Asadar, identificarea cauzei care sta la baza durerii tale este primul pas. Tratarea afectiunilor de sanatate care ar putea contribui la inflamatie (cum ar fi tulburarile autoimune), exercitiile fizice adecvate, mentinerea unei greutati sanatoase, intinderea si efectuarea anumitor exercitii pentru genunchi te pot ajuta foarte mult sa gasesti alinare.

Tratamente conventionale pentru durerea de genunchi

Ron Torrance, un medic instruit in medicina sportiva la New ReGeneration Orthopedics din Florida, spune ca tratamentul durerii genunchiului ar trebui sa depinda intotdeauna de ce parte specifica a genunchiului este ranita si de cauza de baza a durerii. Chiar daca medicamentele si dispozitivele corective, cum ar fi bretele pentru genunchi, sunt necesare pentru a trata durerile de genunchi, exercitiile, intinderea si alte practici de medicina functionala ar trebui, de asemenea, incorporate pentru a ajuta la recuperarea si prevenirea ranilor.

Pe langa odihna genunchiului dupa o leziune acuta, tratamentele conventionale pentru durerea cronica de genunchi care dureaza mai mult de cateva saptamani includ:

  • Odihna
  • Compresia si ridicarea genunchiului afectat
  • Kinetoterapie si exercitii specifice – intinderea si exercitarea genunchilor – un specialist
    te poate ajuta sa-ti construiesti treptat puterea in partea inferioara a corpului si, de asemenea, sa lucrezi pentru a obtine o forma adecvata pentru a reduce riscul de rani viitoare
  • Folosirea ortezei, daca este necesar
  • Medicamente pentru durere
  • Steroizi, cum ar fi o injectie utilizata pentru a reduce inflamatia; acidul hialuronic poate fi folosit pentru a lubrifia genunchiul si pentru a trata umflarea
  • Plasma bogata in trombocite (PRP) poate fi utilizata pentru a promova repararea si cresterea tesuturilor din genunchi
  • Rareori, daca cineva se confrunta cu dureri cronice de genunchi care nu se amelioreaza cu alte tratamente, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a ajuta la repararea unei rupturi

Vezi si: Reteta naturista care trateaza durerile de genunchi, oase si articulatii

Tratamente naturiste si exercitii

-Exercitiile de intarire musculara:

Un program de exercitii adecvat poate ajuta la intarirea muschilor din jurul genunchiului, ceea ce poate oferi sprijin suplimentar si poate reduce stresul asupra articulatiei. Exercitiile recomandate includ indoirea si intinderea genunchiului, ridicarea piciorului si intarirea muschilor coapsei si ai feselor.

De asemeena, efectuarea exercitiilor cu impact redus este cea mai buna pentru persoanele cu dureri cronice de genunchi sau afectiuni care afecteaza articulatiile. Exemple de antrenamente cu impact redus includ: inot, aerobic in apa, mers rapid, ciclism, yoga.

-Exercitiile de flexibilitate:

Intinderea si mentinerea flexibilitatii articulatiilor si muschilor poate contribui la reducerea durerii de genunchi. Exercitiile de yoga sau pilates pot fi benefice in acest sens, deoarece promoveaza intinderea si flexibilitatea.

-Acupunctura:

Aceasta tehnica traditionala chineza implica plasarea de ace subtiri in anumite puncte ale corpului pentru a stimula circulatia si a reduce durerea. Acupunctura poate fi eficienta in ameliorarea durerii de genunchi si poate fi o optiune de tratament natural de luat in considerare.

Vezi si: Beneficiile acupuncturii, o practica veche utila pentru dureri cronice, dureri de cap si multe altele

-Aplicarea caldurii si a ghetii:

Utilizarea alternativa a caldurii si a ghetii poate ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii in zona genunchiului. Aplicati o punga cu gheata sau o patura incalzita pe genunchi timp de aproximativ 15-20 de minute la fiecare 2-3 ore.

-Suplimente alimentare:

Unele suplimente alimentare pot ajuta la ameliorarea durerii de genunchi si la mentinerea sanatatii articulatiilor. De exemplu, glucozamina si condroitina sunt suplimente populare utilizate pentru a reduce inflamatia si a imbunatati flexibilitatea articulatiilor.

-Dieta sanatoasa si controlul greutatii:

Mentinerea unei diete echilibrate si sanatoase poate avea un impact semnificativ asupra durerilor de genunchi.

De asemenea, o dieta antiinflamatoare, bogata in nutrienti, este importanta pentru sanatatea generala a articulatiilor din cateva motive: te ajuta sa-ti mentii o greutate sanatoasa (care scade tensiunea asupra articulatiilor), reduce inflamatia, imbunatateste recuperarea dupa exercitii fizice si reduce sansele va dezvolta o afectiune precum artrita sau osteoporoza. Asadar, consuma multe fructe si legume, in special cele bogate in vitamina C, sulf si antioxidanti, cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, ardeii, fructele de padure, ceapa, broccoli, usturoiul, sparanghelul si varza.

Nu uita si de acizii grasi omega-3 din pestele salbatic, in special somon. Alte surse de grasimi sanatoase mai sunt: uleiul de cocos, uleiul de masline, avocado, nuci si seminte.

Un aspect extrem de important al dietei este limitarea sau evitarea excesul de zahar, a uleiurilor hidrogenate (ulei de soia, ulei de bumbac, chiar si ulei de canola), a cerealelor procesate/rafinate, produse din faina, aditivi sintetici, carne procesata si fast-food.

Vezi si: Cea mai buna bautura pentru intarirea genunchilor, refacerea cartilagiilor si ligamentelor

Vezi si: Efuziunea sinoviala. 5 remedii eficiente contra „apei” la genunchi

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole