21 C
București
joi, aprilie 4, 2024

Sfaturi utile pentru aerisirea corecta a locuintei

Aerisirea locuintei insuficienta reprezinta, in timp, cauza unei umiditati ridicate in incapere. Aceasta duce la formarea condensului si mucegaiului daunator pentru sanatatea voastra. 

Geamurile termopan pot reprezenta un pericol pentru sanatate, mai ales in cazul bebelusilor atunci cand camerele nu sunt aerisite corespunzator, sustin medicii. Totodata, acestia mai afirma ca aerisirea unei camere este absolut obligatorie, indiferent de geamurile folosite.

Printr-o aerisire corecta puteti evita pierderile de caldura precum si formarea condensului si a mucegaiului. De aceea, va propunem cateva sfaturi privind aerisire corecta a incaperilor care va asigura nu numai un climat optim in interior, ci si un aport suficient de aer proaspat fara a pierde, nejustificat in perioadele reci, caldura acumulata.

Iata cateva sfaturi utile pentru aerisirea locuintei:

  • Aerisiti locuinta de 4 ori pe zi. Dimineata: schimbare totala de aer statut contra aer proaspat, adica deschiderea larga a unei ferestre in fiecare dintre odai. La pranz si seara: aerisiti camerele in care stati peste zi. Seara: aerisire in toata casa si, neaparat, in camera de dormit;
  • Dupa ce terminati de gatit sau de facut baie, aerisiti rapid incaperile respective, pentru ca aburii sa nu patrunda in toata casa. La baile fara ferestre, aerisiti prin camera cea mai apropiata, iar cand ploua afara este perfect sa aerisiti. Aerul de afara e mai uscat decat cel din camerele incalzite;
  • Iarna, casele trebuie aerisite la fel ca vara, pentru a feri peretii de umezeala si mucegai si pentru a elimina aerul greu, folosit;
  • Nu folositi pentru aerisit ferestrele rabatabile, nu patrunde aer destul si se pierde din caldura odaii degeaba;
  • Caloriferele usuca in exces aerul din incaperi. Lipsa umezelii produce oboseala si iritare nervoasa. Cel mai simplu remediu consta in asezarea pe aparatele de incalzit a unor vase cu apa, nesmaltuite, facute din lut. Porii din peretii lor lasa apa sa se evapore mai usor. Evitati vasele din sticla sau plastic.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole