Semnele unui colon incarcat de toxine. Ce sa faci sa te menti sanatos.

Semnele-unui-colon-incarcat-cu-toxine

Un colon incarcat de toxine, murdar poate fi cauza principala a bolilor din organism si poate duce, in timp la cancer de colon, a doua cauza de deces prin cancer in lume.

Cancerele de colon si cel de rect pot fi asociate cu o dieta tipica occidentala, care are un continut scazut de fibre si un continut ridicat de grasimi si calorii. Cercetarile in acest domeniu au avut rezultate mixte. Unele studii au descoperit un risc crescut de cancer de colon la persoanele care consuma diete bogate in carne rosie si carne procesata.

Persoanele obeze au un risc crescut de cancer de colon si un risc crescut de a muri de cancer de colon in comparatie cu persoanele considerate cu greutate normala. Oamenii care sunt inactivi sunt mai predispusi sa dezvolte cancer de colon. Activitatea fizica regulata va poate reduce riscul de cancer de colon.

Toti acesti factori nu fac decat sa transforme colonul intr-un focar de infectie in interiorul organismului. Iar la temperatura de 37 de grade, toxinele se pot descompune din colon si se pot raspandi prin circuitul sanguin, iar acest lucru poate duce la boli grave. De-asemenea, colonul poate intoxica limfa, care la randul ei slabeste sistemul imunitar, organismul fiind in pericol de a contracta boli mult mai usor.

Astfel, este foarte important sa avem grija de sanatatea colonului. Care sunt semnele ca trebuie sa curatam colonul, incarcat de toxine?

  • sistem imunitar scazut, oboseala, somnolenta;
  • digestie proasta, constipatie, balonare, diaree, greturi;
  • dureri de cap si spate;
  • obezitate sau abdomen gras;
  • respiratie ingreunata, transpiratie care miroase urat;
  • cearcana, insomnii;
  • paraziti intestinali;
  • acnee, piele uscata.

Dieta cu fibre, un pas spre functionarea optima a unui colon incarcat de toxine

Fibrele solubile si insolubile, impreuna cu un aport abundent de lichide, pot imbunatati sanatatea intestinului gros. Cu cat peretii intestinali sunt mai sanatosi, cu atat mai bine pot bloca absorbtia componentelor nedorite. Fibrele solubile ajuta la mentinerea bacteriilor colonice normale necesare sanatatii intestinale. Fibrele insolubile care maresc si inmoaie scaunele, cum ar fi celuloza (in boabe de cereale, fructe si legume) usureaza eliminarea muschilor rectali si astfel atenueaza sau previn constipatia si hemoroizii.

Unele fibre (din nou, cum ar fi taratele de cereale) ajuta la mentinerea usoara a continutului tractului intestinal. Aceasta actiune ajuta la prevenirea compactarii continutului intestinal, care ar putea obstructiona apendicele si ar permite bacteriilor sa-l invadeze si sa-l infecteze. In plus, fibrele stimuleaza muschii tractului gastro-intestinal, astfel incat sa-si pastreze forta si sa reziste la umflarea in locuri, asa cum se intampla in diverticuloza. Fibrele insolubile par a fi cele mai benefice in reducerea riscului de diverticuloza.

Multe studii arata ca, pe masura ce oamenii isi maresc aportul de fibre alimentare, riscul lor de cancer de colon scade. O meta-analiza recenta utilizand date din mai multe studii a expus o asociere inversa puternica si liniara intre fibrele alimentare si cancerul de colon. Persoanele care au consumat cele mai multe fibre (24 de grame pe zi) si-au redus riscul de cancer de colon si rect cu aproape 30%, comparativ cu cei care au mancat cel mai putin (10 grame pe zi). Consumul mediu (18 grame pe zi) a redus riscul cu 20%. Foarte important, fibrele din alimente, dar nu din suplimente, demonstreaza aceasta asociere, posibil pentru ca fibrelor din suplimente le lipsesc substantele nutritive si fitochimice ale alimentelor integrale care pot ajuta, de asemenea, la protejarea impotriva cancerelor.

Toate alimentele vegetale – legume, fructe si produse din cereale integrale – au atribute care pot reduce riscurile de cancer de colon si rect. Fibrele lor se dilueaza, se leaga si indeparteaza rapid agentii potentiali cauzatori de cancer din colon. In plus, bacteriile colonului fermenteaza fibrele solubile, formand molecule mici asemanatoare grasimilor care scad pH-ul. Aceste molecule mici asemanatoare grasimilor activeaza enzimele care elimina cancerul si inhiba inflamatia in colon.

Vezi si: Remedii naturale pentru curatarea colonului. Acad. Ovidiu Bojor: ”Feriti-va de cele laxative, sunt extrem de daunatoare!”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...