9.4 C
București
vineri, octombrie 25, 2024

Semintele de marar. 15 beneficii care te vor convinge sa folosesti aceste bobite miraculoase

Mararul este folosit destul de des ca planta aromatica in mancaruri, insa putini stiu ca acesta are efecte benefice pentru sanatatea noastra. Semintele de marar, in schimb, sunt si mai putin utilizate decat restul plantei, in ciuda proprietatilor lor deosebite.

Preparatele naturiste din semintele de marar au proprietati estrogenice, emenagoge, galactogoge, tonice, stomahice, carminative, antispastice si diuretice.

Iata mai jos ce beneficii au semintele de marar:

1. Semintele de marar combat diareea

Reduce din efectele negative ale acestor afectiuni, sunt de parere nutritionistii. Include in tratamentul tau si o lingurita de seminte de marar pe care o poti consuma intr-o cana de lapte batut degresat sau intr-un pahar de iaurt degresat. Totodata, infuzia de seminte de marar calmeaza tulburarile digestive si are rol diuretic, stimuland activitatea rinichilor.

2. Semintele de marar combat insomnia

Acestea au efect sedativ, contribuind la combaterea insomniei. Se folosesc 5 linguri de seminte de marar pisate si se amesteca cu 500 ml vin rosu, se pun pe foc mic 8-10 minute, se infuzeaza 1 ora si apoi se strecoara. Se administreaza cate 1-2 linguri, cu 30 minute inainte de somn. De asemenea, se poate aplica si urmatorul remediu: 1 lingura de seminte de marar se infuzeaza in 300 ml apa clocotita timp de jumatate de ora si apoi se adauga peste apa pusa intr-un lighean. Se fac bai de picioare, cate 30 minute, de 2 ori pe saptamana.

3. Semintele de marar sunt eficiente in afectiunile respiratorii

Este dovedita eficienta acestora in controlarea problemelor respiratorii provocate de raceala, gripa, bronsita sau astm. Se amesteca un pumn de seminte de marar intr-o jumatate de borcan de miere si se administreaza de 3 ori pe zi, cate o lingurira, dupa mese.

4. Semintele de marar ajuta la reimprospatarea respiratiei

Acestea omoara bacteria care cauzeaza mirosurile neplacute ale gurii. Se prepara un ceai din 2 lingurite de seminte pisate la 250 ml de apa clocotita, apoi se acopera, iar dupa 15 minute se filtreaza. De asemenea, acelasi rezultat obtii si daca mesteci cateva seminte de marar.

5. Semintele de marar sunt indicate in menopauza

Pentru a scapa de simptomele neplacute ale menopauzei (bufeuri, pertubarea somnului, stare generala de disconfort, scaderea apetitului sexual si a oboselii), semintele acestea iti sar in ajutor. Tot ce trebuie sa faci este sa iei cate 2 lingurite de pulbere de marar in fiecare zi.

6. Semintele de marar sunt indicate in amenoree (absenta sau incetarea menstruatiei)

In bobitele de marar se gasesc estrogeni vegetali care ajuta la restabilirea ciclului mentrual. Pentru a scapa de problemele amenoreei, trebuie sa macini cu rasnita un pumn de seminte de marar, iar pudra obtinuta se pune in sticlute inchise la culoare si se consuma cate o lingurita rasa, de 3 ori pe zi. Pulberea se tine sub limba timp de 15 minute si apoi inghite cu apa. Tratamentul dureaza 3 saptamani.

7. Semintele de marar te scapa de incontinenta urinara

O lingura de seminte de marar se infuzeaza timp de 2-3 ore in 250 ml apa clocotita. Se bea toata cantitatea, o data pe zi. Durata tratamentului depinde de gravitatea afectiunii. Vezi si: Tinctura de marar, cel mai bun „medicament” feminin. Cum se prepara si in ce afectiuni este indicat

8. Semintele mararului ajuta la intarirea oaselor

Acestea contin o mare cantitate de calciu (o lingurita cu seminte de marar contine mai mult calciu decat o cana cu lapte), intarindu-ti oasele si prevenind aparitia osteoporozei.

9. Semintele de marar amelioreaza astmul cardiac

Daca ai sezatia de sufocare si respiratie grea, o cura cu ceai preparat din seminte de marar te ajuta sa ameliorezi aceste probleme.

10. Semintele mararului te scapa de durerile de stomac

Se macina 2-3 linguri de seminte de marar si se pune pudra in 500 ml de apa clocotita. La final, se lasa amestecul la infuzat cateva minute, dupa care se bea ceaiul de 3 ori pe zi.

11. Semintele de marar sunt indicate in hipertensiune si dureri de cap provocate de ateroscleroza si insuficienta coronariana cronica

2 linguri de seminte de marar pisate se oparesc cu 500 ml apa clocotita si se infuzeaza timp de 1 ora. Se strecoara si se bea cate 100 ml lichid cu 30 minute inainte de masa, de 3 ori pe zi.

12. Semintele de marar sunt un bun remediu contra bronsitei

Se consuma zilnic cate o lingurita de pulbere de seminte puse in ceai sau in apa calduta.

13. Semintele de marar sunt eficiente in tratamentul sterilitatii

Acestea au rolul de a stimula productia de hormoni sexuali. Se adauga cate 2-3 picaturi de tinctura de seminte de marar in 100 ml de apa si se consuma lichidul de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Tratamentul dureaza 2 luni.

14. Semintele plantei previn imbatranirea prematura a pielii

Pentru a avea pielea mai ferma, mai fina si pentru a incetini procesul de imbatranire, se recomanda cura cu seminte de marar. Se pun 5-7 linguri de seminte de marar uscate si macinate in 100 ml de alcool de 45-50 de grade si se lasa amestecul la macerat timp de 1 saptamana, dupa care se strecoara si se pastreaza in sticlute inchise la culoare. Se administreaza cate 1 lingurita de tinctura dizolvata in 150 ml de apa, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani.

15. Semintele de marar ajuta doamnele sa aiba sani mai mari

Acestea contin estrogen (hormonul responsabil de cresterea naturala a sanilor si de catifelarea pielii), iar uleiul obtinut din ele te ajuta sa le conferi sanilor fermitate. Tot ce trebuie sa faci este sa masezi zilnic sanii si vei observa cum acestia vor creste in volum.

Atentie! Semintele plantei nu sunt indicate femeilor insarcinate si copiilor deoarece exista risc de toxicitate neurologica.

Asmatuiul, planta care imbunatateste vederea si purifica sangele

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole