Rosiile sunt cultivate pe continentul european de sute de ani, datorita gustului lor dulce, dar si pentru numeroasele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii noastre.
Numeroase cercetari dovedesc ca tomatele sunt un remediu excelent pentru sanatate. Cercetatorii declara ca rosiile previn si vindeca boli carora, dupa decenii de cercetari, medicina oficiala nu le-a vindecat.
Rosia ramane in centrul atentiei datorita faptului ca are cel mai mare nivel al carotenoidului licopen (un pigment care da culoarea rosie, specifica tomatelor) dintre toate celelalte alimente de larg consum, acesta avand un efect antioxidant mai puternic decat vitamina C. Dintre vitaminele continute de rosii, cele mai importante sunt vitamina A, complexul B (B1, B2, B5, B6), vitamina C, vitamina E si vitamina K. Apoi, rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici.
Iata mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de rosii:
1. Rosiile previn reumatismul
2. Rosiile ajuta la intarirea oaselor, prevenind astfel aparitia osteoporozei
Sucul de rosii, datorita continutului sau bogat in licopeni, contribuie la mentinerea sanatatii oaselor. Oamenii de stiinta spun ca nu e nevoie de mai mult de 2 pahare cu suc de rosii pe zi pentru a obtine rezultate bune.
3. Rosia reduce riscul aparitiei bolilor canceroase
4. Rosiile te ajuta sa ai o inima mai sanatoasa, prevenind accidentul vascular
5. Rosia ajuta in cazul intoxicatiilor cronice
6.Rosia previne aparitia infectiilor respiratorii
7. Rosiile te scapa de constipatie
8. Consumul regulat de rosii previne aparitia arteriosclerozei
9. Rosia ajuta digestia
Sfaturi utile:
Atunci cand faceti salata de rosii, trebuie sa stiti ca preparata cu mult timp inainte de masa, aceasta isi pierde proprietatile terapeutice. De asemenea, cotorul verde al rosiei contine o substanta toxica pentru organism si trebuie evitata.
Precautii si contraindicatii
Se consuma cu prudenta de bolnavii de colita de fermentatie si de gastrita hiperacida.
Vezi si: Rosii bio. O investitie romaneasca 100%
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: