0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Rolul periajului dentar pentru sanatatea cavitatii bucale

Periajul dintilor este un procedeu simplu si foarte eficient, ce trebuie respectat cu regularitate zilnic, chiar de doua ori. Copiii, adultii si varstnicii trebuie sa inteleaga ca este foarte important ca pentru a-si pastra cavitatea bucala sanatoasa si respiratia proaspata sa foloseasca periajul dentar, dar si alte metode de curatare. Iata, asadar, care este rolul periajului dentar pentru sanatatea cavitatii bucale.

Rolul periajului dentar pentru sanatatea cavitatii bucale – nu ezitati sa folositi ata dentara sau aparat de curatare interdentara

Folosirea atei dentare inaintea periutei de dinti ajuta la indepartarea resturilor de alimente si a placii bacteriene care se strange intre dinti si sub gingii, astfel incat periajul ulterior le inlatura mai usor. Folosirea atei dentare reprezinta un factor important in prevenirea aparitiei cariilor, a bolilor gingivale si a mirosului neplacut al respiratiei.

Ata dentara trebuie folosita cel putin o data pe zi. Aceasta se infasuara pe degetul din mijloc de la mana stanga si celelalt capat pe aratatorul de la mana dreapta, pana cand distanta dintre maini devine de 5-7 cm. Se misca incet ata dentara intre dinti inspre gingii. Se indoaie ata in jurul fiecarui dinte pentru a forma un „U” si se introduce usor sub linia gingiilor. Se misca ata de sus in jos pentru a indeparta placa bacteriana.

O metoda mai simpla de a curata cum trebuie spatiile dintre dinti este aparatul unic de curatare interdentara, care este o alternativa mai rapida si mai eficienta a atei dentare. Acest aparat indeparteaza pana la 99,9% placa bacteriana din zona tratata, ceea ce inseamna ca poate impiedica cu usurinta aparitia cariilor in zona interdentara.

Pentru a avea o dantura sanatoasa, trebuie sa ne periem dintii zilnic, dimineata si seara. Se foloseste o periuta de dinti cu peri moi (aceasta trebuie inlocuita la fiecare 3-4 luni).

Rolul periajului dentar pentru sanatatea cavitatii bucale – periajul dupa fiecare masa, un mit

Periuta de dinti trebuie plasata la un unghi de 45 de grade fata de dinti, in zona unde dintii intalnesc gingiile. Se apasa cu fermitate si se imprima miscari sus-jos si nu trebuie frecat prea tare. Periajul prea viguros poate face ca gingiile sa se retraga sau poate zgaria smaltul. De asemenea, trebuie periate toate suprafetele dintilor, partile laterale ale limbii si obrajii. Limba trebuie periata din fata in spate, acest lucru ajuta la indepartarea placii bacteriene, care determina respiratie urat mirositoare si cresterea bacteriilor.

Periuta de dinti este foarte importanta cand vine vorba de ingrijirea dintilor. Fie ca alegi periuta de dinti electrica, fie ca o alegi pe cea normala sau pe cea cu peri naturali, periajul dentar este bine sa fie realizat de maximum 2 ori pe zi, dimineata si seara.

In legatura cu practica periajului dupa fiecare masa, se pare ca acesta este un mit sau o inventie pentru vanzarea in masa a produselor pentru igiena orala. Periajul de dimineata are rolul de a improspata respiratia si a stimula circulatia gingivala. Periajul de seara este important, deoarece curata toate resturile dintre dinti, astfel mancarea nu ramane peste noapte daunanad sanatatii acestora.

Albirea dintilor nu se face neaparat prin periajul cat mai des, care poate fi daunator, ci si cu produse naturale. Sarea, de exemplu, se afla in cantitati mai mari in pastele de dinti special create pentru boli parodontale. Asadar, periajul cu sare se poate face in paralel cu pasta de dinti. Bicarbonatul de sodiu, lamaia si merele sunt alte metode naturale de albire a dintilor.

Apa de gura cu ulei esential de menta. Reteta naturala pentru o dantura sanatoasa

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole