26.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Roinita, remediul bun pentru memorie si reintinerire

Roinita (Melissa officinalis) este una din cele mai folosite plante medicinale din lume. Numeroase studii au scos la iveala impresionanta ei valoare terapeutica, cu efecte multiple, atat ca remediu simplu cat si combinat.

Planta are un miros placut de lamaie, datorita unui ulei volatil bogat in citral, citronelal, geraniol, linalol, care se gaseste localizat in frunze. Pe langa ulei, frunzele mai contin tanin si o rezina amara.

Roinita, un bun remediu pentru memorie

Cel mai important rol al acestei plante este, cu siguranta, este acela de calmare asupra sistemului nervos. Pe termen lung, s-a constatat faptul ca planta reprezinta un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului (reduce starea de agitatie si imbunatateste memoria), contra tulburarilor de memorie post-traumatice, precum si contra tulburarilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. In acest caz, se recomanda administrarea unei lingurite cu tinctura de roinita, diluata in putina apa, de 4 ori pe zi, in cure de minim 4 luni. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu aceasta planta contra tulburarilor emotionale mentionate au resimtit o ameliorare clara a starii lor psihice.

Foarte eficient este si uleiul de melissa (roinita). Acesta influenteaza activ sfera psihica si emotiva a persoanei. Calmeaza, inlatura starile depresive si melancolice, normalizeaza somnul, amelioreaza memoria. In plus, uleiul diminueaza tensiunea arteriala, este eficient in accesele de tahicardie.

Roinita, un bun remediu de reintinerire

Pe langa faptul ca roinita (melissa) imbunatateste considerabil memoria si intreaga activitate a sistemului nervos, ea are si un puternic efect antioxidant, ajutand la mentinerea tineretii tuturor celulelor din organism, anihiland radicalii liberi (molecule din sange responsabile de imbatranirea tesuturilor).

Pe vremuri, calugarii benedictini foloseau o mixtura de roinita pe post de panaceu pentru memorie si reintinerire. Aceasta se prepara in felul urmator: combinau 2 galbenusuri de ou cu 2 linguri de miere si 2-3 lingurite de tinctura de roinita, la care adaugau jumatate de lingurita de pulbere de busuioc. Acest preparat se consuma pe stomacul gol, dimineata, ca reintineritor si revigorant.

Roinita. Precautii si contraindicatii

Persoanelor care folosesc sedative si calmante de sinteza nu ar trebui sa utilizeze in paralel si roinita. De asemenea, aceasta planta nu se administreaza pe termen lung si in doze medii sau mari de persoanele cu hipotiroidie.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole