Supa de galuste
Ingrediente:
- Supa: 2 copane de pui
2 cartofi
2 morcovi
1 ceapa
telina
sare ( dupa 1 an)
- Galustele:
2 oua (pana la 1 an se pune doar galbenusul)
ulei de malsine (1/2 lingurita)
4-5 linguri de gris
un cubulet de unt
sare (dupa 1 an)
Mod de preparare:
- Se curata de coaja cartofii, morcovii.
- Se pun la fiert: puiul impreuna cu cartofii si morcovii, telina si ceapa intreaga
- Se lasa sa fiarba
Piure de Conopida, Fasole Verde, Cartofi si Dovlecei
Ingrediente:
- 1 fir de telina
- 1 pastaie de fasole verde
- 2-3 buchetele de conopida
- 1 cartof
- 1/4 dovlecel
Mod de preparare:
- Se curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete
- Se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida
- Se lasa sa fiarba 40 min dupa care se paseaza prin blender pentru bebelusii sub 1 an
Salata de conopida
Ingrediente:
- 1 conopida mica
- 1 lingurita de ulei
- 1 zeama de lamaie
- 2 lingurite de lapte, verdeata tocata
- sare (daca bebelusul e mai mare de 1 an )
Mod de preparare:
- Conopida:
1. Conopida curatata si taiata bucatele se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita, cu lapte.
2. Dupa ce a fiert, conopida se lasa la scurs.
- Sosul
1. Se pune zeama de lamaie, o lingura de apa, ulei, sare si verdeata tocata marunt
Se amesteca sosul cu conopida fiarta
Ficatei de pui la cuptor cu cartofi si morcovi
Ingrediente:
- 2 ficatei de pui
- 2 lingurite de unt
- un cartof mediu
- un morcov
Mod de preparare:
- ficateii:
1. Se pun in hartia de copt ficateii de pui si se pune o lingurita de unt in cubulete mici deasupra.
2. Se impacheteaza bine hartia si se baga la cuptor la foc potrivit circa 1/2 h.
- garnitura:
1. Piure de cartofi
sau
2. Cartofii se fierb bine, impreuna cu morcovii. Dupa ce au fiert, se taie in cubulete potrivite si se adauga untul deasupra.
Pate din ficatei de pasare
Ingrediente:
- 1 ficatel
- 1 ou (doar galbenusul pana la 1 an)
- lapte (formula pana la 1 an)
- 1 cubulet de unt
- coaja de paine
Mod de preparare:
- Se fierbe un ficatel
- Se fierbe un ou;
- Se amesteca ficatelul cu galbenusul de ou impreuna cu putin lapte,un cubulet de unt si putina coaja de paine
CIULAMA
Ingrediente:
- 1 portie x 120 – 150 g
- Carne de pasare 100g,
- morcov 15g,
- albitura 15g,
- lapte 25ml, (formula pana la 1 an)
- faina 8g,
- unt 5g,
- smantana 10g,
- sare 1-2g,
- apa 150-200ml.
Mod de praparare:
- Bucatile de carne se fierb in apa cu zarzavaturile curatate si taiate in felii mari si cu sarea (doar pentru copiii mai mari de 1 an); apoi, zeama se strecoara.
- Supei strecurate i se adauga faina desfacuta in putin lapte rece si apoi se adauga si restul de lapte.
- Se fierbe 15 min, amestecand continuu.
- Cand ciulamaua este bine fiarta, se adauga smantana, untul.
- Toata aceasta compozitie, bine amestecata, se toarna peste carnea fiarta.
- Aceasta ciulama se poate servi alaturi de mamaliguta.
Budinca cu mere
Ingrediente:
- 2 oua (doar galbenus pana la 1 an)
- 30 g zahar (doar pentru copiii mai mari de 1 an )
- 20 g unt,
- 30 g faina,
- 250 g mere rase
Mod de prepapre:
- Se curata cateva mere si se dau prin razatoare.
- Se adauga putin zahar. (doar in cazul copiilor mai mari de 1 an)
- Separat se freaca 30 g zahar cu unt (doar in cazul copiilor mai mari de 1 an)
- Se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele.
- Se coace 1/2 ora intr-o forma unsa si presarata cu pesmet.
Cartofi fierti in coaja si ou
Ingrediente:
- 1/2 de galbenus (foarte bine fiert)
- 1-2 cartofi fierti in coaja
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 masline
- putina apa calda (sau lapte formula)
Mod de preparare:
- Se curata cartoful de coaja.
- Se adauga galbenusul de ou, putin lapte formula, 2 masline si uleiul de masline
- Se amesteca toate ingredientele si se paseaza
Supa de pui si zarzavat
Ingrediente:
- 1 copanel de pui
- 1 morcov
- 1/2 pastarnac
- 1-2 pastai de fasole verde
- frunze de patrunjel
- 1 lingurita de orez
- sare (dupa 1 an)
Mod de prepapare:
- Se taie puiul in cubulete la fel ca si zarzavatul.
- Se pun la fiert toate ingredientele si supa este gata.
- Pentru bebelusii mai mici de 1 an se paseaza la blender circa 1 minut. Se serveste calduta.
Mamaliguta cu iaurt sau branzica
Ingrediente:
- faina de malai (cat mai fina)
- iaurt simplu sau branzica de vaci
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert si cand clocoteste se presara malai (la copiii mai mici se face mai subtire).
- Cand este aproape fiarta se adauga un iaurt simplu sau 2-3 linguri de branzica,
- Se amesteca si se mai lasa la fiert 5 minute.
Piure de legume
Ingrediente:
- 1 ardei
- 1 dovlecel
- 1 cartof
- 1 morcov
Mod de preparare:
- Se taie toate ingredientele si se pun la fiert
- Cand sunt fierte se pun in blender si se paseaaza
Piure din avocado si mere
Ingrediente:
- 1 avocado
- 1 mar
Mod de preparare:
- Se alege un avocado copt. Nu e nevoie sa fie gatit in nici un fel. Se indeparteaza coaja
- Se paseaza cu furculita
- Se da marul prin razatoare
- Se amesteca compozitia
Piure din pastarnac, morcov, cartof, ardei capia
Ingrediente:
- 2 lingurite de unt
- 250g cartofi
- 125g pastarnac
- 1 ardei capia
- 300 ml apa
Mod de preparare:
- Toate legumele se spala si se taie bucatele
- Se topeste untul in tigaie si se adauga toate ingredientele (ardeiul capia, morcovul, cartoful, pastarnacul). Se inabuse 1 minut.
- Se acopera cu apa si se fierbe pana cand toate legumele devin moi si fierte.
- Se da totul prin blender
Piure de cartof dulce si dovlecei
Ingrediente:
- 1 cartof dulce
- 1 lingura de lapte formula
- 1 dovlecel
Metode preparare:
- Se rumeneste dovlecelul in putin unt, apoi se acopera cu apa si se adauga cartoful.
- Se fierb 20 de minute
- Se adauga o lingura de lapte praf formula
- Se da totul prin blender si se obtine piureul
Galuste de gris cu lapte
Ingrediente:
- 2 oua ( doar galbenus pana la un an)
- 4-5 linguri de gris,
- 1 cub de unt (sau aproximativ 2 lingurite)
- 1 litru apa,
- 300 g lapte, (formula sau matern pana la 1 an)
- vanilie.
Mod de preparare:
- Galuste:
-Se freaca spuma untul cu ouale.
-Se adauga cate putin gris amestecind mereu cu lingura pana se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase.
-Se adauga putina sare.
Cereale cu mar copt
Ingrediente:
- cereale
- 1 mar
Mod de preparare:
- Se pregatesc cerealele in mod obisnuit,
- Se ia un mar potrivit, se taie in doua, se curata si se coace (in vas termorezistent sau staniol).
- Se amesteca apoi cu cerealele.
Bulgarasi cu mere
Ingrediente:
- 1-2 mere
- 1-2 linguri de fulgi de ovaz/ orez/ biscuite
Mod de preparare:
- Fructele se dau prin razatoare.
- Se amesteca cu fulgii de cereale si se modeleaza in forma de bulgarasi
Crema de dovlecei
Ingrediente:
- 180 ml lapte formula
- 3 lingurite gris
- dovlecel
Mod de preparare:
- Se coace 10 minute dovlecelul
- Se da prin blender, se amesteca cu lapte pana cand se omogenizeaza
- Se adauga grisul.
- Se fierbe timp de 10 minute la foc mic, amestecand mereu cu o spatula de lemn
Piure de cartofi
Ingrediente:
- 1 cartof mare
- 100 ml lapte formula
- 1 lingurita ulei masline
- foarte putina sare (dupa 1 an)
Mod de preparare:
- Se fierbe cartoful bine si se amesteca cu laptele, adaugandu-se apoi uleiul.
- Dupa un an se poate pune foarte putina sare. Vezi lista alimentelor consum limitat si Lista alimentelor interzise
- Se da totul prin blender.
Piure de morcov si pastarnac
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 pastarnac
Mod de preparare:
- Se spala morcovul si pastarnacul, se pun la fiert.
- Atunci cand sunt bine fierte se dau prin blender
Retete indicate bebelusului in primul an de viata
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
Bahigo giriş adresi her an sitemizde! Bahigo’ya giriş ve üyelik işlemleriniz için sitemizi ziyaret edebilir, takipte kalabilirsiniz. Bahigo
Canlı Casino Siteleri · – Betboo Casino · – Casino Maxi · – Casino Metropol · – Bets10 Casino · – Youwin Casino · – Superbetin Casino · – Süperbahis Casino · – Betroad … Casino Siteleri