Vorbind despre sarea Himalaya, exista inca multi oameni care nu stiu prea multe despre sarea roz. Dar este esential sa stiti, deoarece are calitati atat de uimitoare. Mai mult, este excelenta atat pentru gatit, cat si pentru sanatatea tuturor.
Ce este sarea de Himalaya?
Sarea Himalaya este un tip de sare care este extrasa din minele de sare Khewra situate in apropierea regiunilor din Pakistan. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de sare roz, deoarece are o culoare roz. Formarea acestei sari este, de asemenea, fascinanta de stiut, deoarece se crede ca se formeaza cu evaporarile celor mai vechi corpuri de apa care se odihnesc acolo de milioane de ani. Este extrasa cu mainile si prelucrata putin pentru a obtine randamentul exact pentru a-l face potrivit pentru consum si alte utilizari. Deci, aceasta sare se gaseste intotdeauna putin nerafinata si acesta este factorul x al acesteia. Este pur naturala si fara adaos de componente chimice.
Astfel, este considerata mult mai buna decat sarea de masa sau sarea alba pe care o consumam zilnic. Dar aceasta sare contine cantitati foarte mari de clorura de sodiu. Si, consumul de prea multa sare poate provoca multe probleme grave de sanatate, cum ar fi pierderea densitatii osoase. Intr-o astfel de situatie, multi dietetici si medici sugereaza consumul de sare roz pentru mentinerea sanatatii.
Cu toate acestea, exista cateva urme de clorura de sodiu care se gasesc si in sarea roz, desigur. Dar acesta este motivul pentru care este recoltata in mod natural si nu se realizeaza o astfel de rafinare dura si rapida. Acest proces o face foarte bogata in multe minerale esentiale care nu se gasesc adesea in sarea alba. Se estimeaza ca ar putea exista 84 de soiuri de minerale care sa contina intreaga compozitie chimica a acestei sari. Si vorbind despre elementele din sarea roz, atunci exista diferite elemente responsabile pentru beneficiile acesteia.
Mai multe elemente incorporeaza diferite proprietati ale sarii din Himalaya, cum ar fi:
Fier – Acest element capata acea culoare roz in aceasta sare. Iar fierul se numara printre mineralele semnificative care sunt foarte bune pentru noi si pentru sanatatea noastra. Acest mineral este in primul rand responsabil pentru intarirea sistemului imunitar si poate ajuta la reducerea sanselor de a suferi de boli precum anemia. Prin urmare, consumul de sare roz poate reduce deficitul robust de fier.
Magneziu – Aceasta sare este, de asemenea, foarte bogata in magneziu, care este vitala pentru a va face in forma si flexibili, deoarece regleaza nervii si muschii. De asemenea, va poate detoxifica corpul pe tot parcursul zilei si, prin urmare, veti fi energizati tot timpul. De asemenea, ajuta la mentinerea tensiunii arteriale stabile.
Calciu – Desigur, nu este un secret faptul ca calciul este cheia pentru a va face oasele puternice si robuste. Si aceasta sare este modalitatea potrivita de a lua cantitatea precisa de calciu. Mai mult, poate ajuta si la coagularea sangelui si la oprirea sangerarii. Calciul ajuta la regenerarea pielii noi atunci cand v-ati ranit si este crucial pentru ca atunci cand corpul nu este capabil sa produca calciu, atunci pielea incepe sa arate slaba, ridata si solzoasa.
Potasiu – Un alt mineral vital este potasiul, iar consumul acestuia sub aceasta forma de sare este considerat cel mai bun pentru aporturile echilibrate. Acest lucru ajuta la mentinerea semnalului nervos si a muschilor foarte rapid si usor viabil sa reactioneze.
Sodiu – Prezenta sodiului in sarea roz este semnificativ mai mare decat orice alte minerale. Si, fara indoiala, sodiul este foarte vital pentru imbunatatirea vietii de zi cu zi, deoarece regleaza contractiile musculare si trimite impulsuri nervoase. Are calitati antimicrobiene excelente care previn orice bacterie care va afecteaza corpul. Pastreaza pielea curata si sigura.
In plus, exista si alte elemente vitale, cum ar fi zincul, pentru a proteja impotriva problemelor acneei si a sulfului pentru calitati de vindecare atat de mari. Asadar, indiferent daca o consumati sau o utilizati pentru orice terapie, cum ar fi detoxifierea unica, adica apa diluata cu sare roz sau purificarea aerului, beneficiati de toate ingredientele. S-a dovedit a fi eficienta din toate punctele de vedere.
Exista multe avantaje ale consumului de sare roz de Himalaya, dar este esential sa stiti cum sa o utilizati corect. O puteti gati si consuma la fel ca sarea obisnuita. Puteti sa o presarati peste sosuri, suc de lamaie si, de asemenea, sa o folositi in mancare in locul sarii obisnuit.
Motivul pentru care sarea roz contine cantitati relativ mai mici de clorura de sodiu o face cea mai buna optiune pentru gatitul zilnic. Si, in timp ce gatiti, trebuie sa cautati volumul adecvat de sare.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: