1.6 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Remedii si sfaturi care te scapa de simptomele neplacute din timpul sarcinii: greturi, nervozitate si picioare umflate

Sarcina poate aduce bucurii nemarginite si va poate umple viata de sens, dar poate aduce si simptome neplacute. In principiu, o sarcina normala dureaza 9 luni. Din nefericire, in primele 3 luni, unele femei pot suferi o serie de tulburari mai mult sau mai putin suparatoare.

Principalele simptome neplacute sunt: probleme digestive, greturi, varsaturi, repulsie fata de unele alimente, repulsie fata de anumite mirosuri, oboseala, urinari frecvente etc. De asemenea, si ultimele 2 luni pot fi dificile, din cauza luarii in greutate, sursa a mai multor tulburari: senzatia de picioare grele, insomnie, respiratie dificila, nas infundat, constipatie,  etc. Insa, trebuie sa stiti ca toate aceste neplaceri fac parte din peripetiile unei sarcini sanatoase.

In aceasta perioada trebuie acordata o atentie aparte alimentatiei, caci ea trebuie sa raspunda nevoilor nutritionale ale mamei si fatului, dar nu trebuie sa ingrase exagerat.

Pentru ca in sarcina nu mai ai voie sa iei medicamentele care te scoteau din orice incurcatura, iti recomandam remediile naturale.

Remedii si sfaturi care te scapa de simptomele neplacute din timpul sarcinii:

-Greata (raul de dimineata): acest prim semn de sarcina care poate sa apara in orice moment al zilei. De regula, greata dispare dupa saptamina a 12 a, dar uneori revine mai tarziu. Specialistii in fitoterapie recomanda urmatorul remediu: infuzie de racovina (30 g flori si frunze), cretusca (50 g) si coacaz negru (40 g frunze). Pune 20 g din amestec intr-un litru de apa clocotita, lasa la infuzat 10 minute. Bea 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Pentru nervozitate: specialistii recomanda: infuzie de mac rosu (30 g planta), melisa (20 g planta). Pune plantele  intr-un litru de apa clocotita, lasa la infuzat 10 minute. Bea 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare. De asemenea, foarte eficiente sunt si gelule (pastile gelatinoase) de melisa sau morcov. Se iau 2 gelule, la pranz si seara, in timpul meselor.

-Senzatie de greutate in picioare (picioare umflate): se recomanda:

  • infuzie de coacaz negru (50 g frunze), alun (40 g frunze), cruciulita (40 g planta) si hamamelis (20 g frunze). Pune 30 g planta intr-un litru de apa clocotita, lasa la infuzat 15 minute. Bea 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare;
  • decoct cu chiparos (30 g nuci), lipicioasa (60 g planta) si coada soricelului (50 g varfuri inflorite). Pune 50 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbe 15 minute, lasa la infuzat alte 10, strecoara. Bea 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare;
  • ulei esential de usturoi (1 picatura), ulei esential de lamaie (3 picaturi) si ulei esential de chiparos (3 picaturi). Ia de 3 ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

-Respiratia dificila: acest lucru apare din cauza ca bebelusul creaza o presiune asupra diafragmei, si impiedica respiratia libera. Aceasta neplacere va disparea cu o luna inainte de nastere, cand capul copilului se angajeaza. Un sfat util este acela de a sta in pozitia ghemuit, noaptea foloseste o perna in plus, iar daca problema e serioasa, consulta medicul.

-Constipatia: peogesteronul, hormonal sarcinii, relaxeaza musculatura intestinului, care incetineste miscarea acestuia determinind o tendinta spre constipatie. Este recomandat sa mananci multe alimente cu continut crescut de fibre, sa bei multa apa, sa faci cu regularitate exercitii fizice, sa iei suplimentul de fier si sa eviti laxativele.

-Urinarea frecventa: este determinata de presiunea exercitata de uter pe vezica urinara. Situatia se amelioreaza de obicei in lunile de mijloc ale sarcinii.

-Arsurile: sfincterul orificiului de la intrarea in stomac se relaxeaza in sarcina datorita modificarilor hormonale si in conseccinta lichidului acid din stomac trece in esofag. Tot ce trebuie sa faci este sa eviti mesele abundente condimente sau prajelile. Seara bea lapte cald si incearca sa dormi cu capul mai sus.

-Insomnia: somnul dificil apare deoarece copilul da din picioare si simti nevoia sa te duci la toaleta, sau marirea abdomenului nu iti permite sa gasesti usor o pozitie confortabila.

Sfat

Adopta un regim alimentar bogat in vitamine si fier. Evita dulciurile, amidonul si toti excitantii (cafea, ceai negru, alcool, tutun etc.). Nu pune sare in mancare, dar nici nu o suprima cu desavarsire daca nu ai o recomandare de la doctor.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole