Sezonul rece aduce raceli, insotite de tuse si alte neplaceri, atat adultilor, cat si copiilor. Se stie ca siropurile comercializate contin mult zahar sau alte ingrediente ce lasa de dorit. Cele mai bune remedii raman cele naturiste, care indeparteaza atat simptomele, cat si cauza aparitiei acestora. De aceea, v-am pregatit in acest articol cateva remedii naturiste pentru tuse seaca, indicata atat adultilor, cat si copiilor.
Alimente ce se consuma in caz de tuse seaca: miere, migdale dulci, argila, morcovi, varza, gutuie, nap, anason, laptuca, orz, coacaze, mar, ridiche neagra si roz, ceapa, praz, telina, salata, usturoi, hasmutachi, dovlecel, hrean, leustean, sparanghel, tarhon, pere, suc de afine cu miere, smochine si curmale uscate inmuiate in apa timp de 8 ore.
Pe langa o alimentatie fara carne si alimente rafinate, ingredientele naturale fac minuni
1 – Preparat cu miere. Se prepara miere cu unt si vanilie si se iau 1 lingurita de 3 ori pe zi. Este bun si pentru copii, mai ales ca are un gust aromat, foarte dulce. Se pun cateva picaturi de ulei de lavanda, de pin sau ienupar in ceai.
2 – Siropul de ceapa. Se ia o ceapa mare si se pune la cuptor sau se fierbe. Se inlatura foile mari, iar miezul se pune intr-un pahar. Se adauga peste 100 de grame de miere si daca este nevoie se subtiaza cu putin apa. Se dau 6 lingurite pe zi pentru copii si 3-6 linguri pentru adulti. Se pastreaza 3-4 zile la temperatura camerei sau 7 zile la frigider.
Ceaiurile nu dau efecte secundare si sunt foarte eficiente
3 – Multe ceaiuri din plante medicinale. Decoct din ceai de scai-vanat, 4 linguri pe zi; ciubotica-cucului; trei-frati-patati; patlagina si cimbru (se foloseste si pentru tusea convulsiva); nalba; podbal; sovarf; tei; anason; busuioc; chimen; fenicul; cimbrisor; salcam; schinel; sunatoare; coada-calului; coada-soricelului; iarba-mare; ienupar; lemn-dulce; pin; mac; salvie; soc; tataneasa; unguras; urzica; urzica-moarta; decoct din seminte de gutui. 1-2 cani pe zi pentru copii si 3-4 cani pentru adulti.
4 – Tratament cu ceaiuri in prima faza a tusei si in a doua faza. In prima faza se face un amestec de ceaiuri din: scai-vanat 50 gr, roua-cerului 50 gr, castan comestibil 50 gr. Acest ceai este foarte bun pentru tusea seaca in prima faza, si se indulceste cu miere pentru copii. In a doua faza se bea ceai de ciubotica-cucului, radacini de sapurnita, radacini de iarba-mare, isop, cimbrisor, cimbru, fenicul, anason, chimen.
5 – Remediu pentru tusea persistenta la copii. Intr-un litru de apa, se fierb un cartof, o ceapa si un mar si se lasa pana cand se injumatateste volumul. Se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi. In jumatate de litru de apa se fierb 4 nuci cu coaja, 1 lingura flori de soc si o lingura de miere. Se lasa 20 de minute, se strecoara si se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi.
2 retete cu amestecuri de ceai eficiente in tratarea tusei
Scanteiuta, „buruiana” care suprima tusea si vindeca herpesul
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: