10 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Remedii naturale pentru curatarea plamanilor, scaderea inflamatiei si distrugerea virusilor

Exista numeroase remedii naturale care ne ajuta sa ne curatam plamanii si sa distrugem virusii. Sezonul rece a inceput, iar racelile si gripele nu ne vor ocoli, asadar este bine sa stim ce plante sa avem la indemana.

Cum sa cureti plamanii in mod natural

Plamanarica (Pulmonaria officinalis)

Se cunoaste ca extractul sau ceaiul de plamanarica este util in afectiuni respiratorii, si anume astm si, in special, bronsita cronica. Desi nu exista o multime de cercetari disponibile in prezent, este larg acceptat faptul ca pulmonaria officinalis poate fi utilizata de persoanele cu aceste afectiuni – impreuna cu recomandarile medicului – ca o abordare complementara.

In medicina traditionala, plamanarica a fost utilizata pentru a trata boli pulmonare precum tuse, gripa, raguseala, raceala, astm si chiar tuberculoza. Se spune ca planta are efect antibiotic impotriva infectiilor toracice. Unii cred, de asemenea, ca planta poate fi utilizata intern si pentru tratarea sangerarii plamanilor.

Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra)

Lemnul dulce este destul de benefic pentru tratarea problemelor respiratorii. Luati radacina de lemn dulce ca supliment oral pentru a ajuta organismul sa produca mucus sanatos. Cresterea productiei de flegme poate parea contraintuitiva pentru un sistem bronsic sanatos. Producerea de flegme curate si sanatoase mentine sistemul respirator functional fara ca mucusul vechi si lipicios sa il infunde.

Cercetarile au aratat eficienta lemnului dulce in combaterea tuberculozei pulmonare si reducerea duratei procesului de vindecare. Proprietatile antimicrobiene si antimicobacteriene prezente in extractul de radacina de lemn dulce functioneaza bine pentru tratarea acestor infectii. Aceste proprietati il fac un agent anti-tubercular puternic.

Podbal (Tussilago farfara)

Actioneaza ca un demulcent, emolient si tonic. Ceaiul de podbal ajuta la ameliorarea astmului, tusei, afectiunilor pulmonare si tusei convulsive. Sub forma de pulbere este foarte util pentru tratarea durerilor de cap, a vertijului si a obstructiilor nazale. Este utilizat pentru tratarea problemelor toracice si a tusei. Este util pentru probleme respiratorii, tuse, silicoza si emfizem cronic.

Frunzele, florile si mugurii de podbal sunt folositi pentru tratarea iritatiei gatului si a tusei uscate. Podbalul asigura ameliorarea astmului. Este, de asemenea, util pentru afectiuni precum laringita, bronsita, gripa, pertussis si congestie pulmonara. Decoctul de 1 litru de apa fiarta si 25 de grame de frunze de podbal cu miere este util pentru astm si raceli.

Iarba mare (Inula helenium)

Iarba mare este un remediu eficient pentru multe tipuri de afectiuni respiratorii, inclusiv bronsita. Uleiul volatil confera radacinilor proprietati expectorante, antiinflamatoare si de incalzire care ajuta la descompunerea congestiei si calmarea tusei. Aportul frecvent de decoct din radacina acestei plante poate ameliora simptomele bronsitei cronice, astmului si a altor afectiuni pulmonare cronice. Proprietatea sa antibacteriana este atat de eficienta; ucide organismul care provoaca tuberculoza. Decoctul de flori sau siropul este util in special pentru tuse sau greata cauzate de mucoase excesive. Vezi si: Antibioticul natural care trateaza problemele respiratorii si nu numai

Ceaiuri pe care sa le ai in casa pentru raceli si gripe

Eucalipt (Eucalyptus globulus)

Eucaliptul se gaseste utilizat in mai multe preparate pentru ameliorarea simptomelor asociate cu raceala obisnuita, cum ar fi pastilele de tuse si a medicamentelor care se inhaleaza. Remediile pe baza de plante sugereaza, de asemenea, utilizarea frunzelor proaspete in gargara pentru ameliorarea durerii in gat, sinuzitei si bronsitei. De asemenea, vaporii de ulei de eucalipt atunci cand sunt inhalati par sa actioneze ca un decongestionant. Este un remediu popular pentru raceala si bronsita. In afara de aceasta, poate actiona si ca expectorant pentru slabirea flegmei si usurarea congestiei. O serie de medicamente pentru tuse includ ulei de eucalipt.

Lumanarica (Verbascum densiflorum)

Extractul de frunze de lumanarica a fost utilizat ca tratament pentru tuberculoza in Europa inca din secolul al XVI-lea. Cercetarile din secolul al XVIII-lea au constatat ca planta amelioreaza simptomele mai multor pacienti cu tuberculoza la spitalul St. Vincent din Birmingham, Anglia. S-a crezut pe scara larga ca daca lumanarica a fost utilizata in stadiile initiale ale bolii, ar putea duce la o recuperare completa.

Astazi, experimentele stiintifice si studiile medicale au aratat ca planta medicinala are proprietati expectorante si anti-bacteriene, ambele fiind esentiale pentru tratarea tulburarilor respiratorii.

Extractul de frunze de lumanarica are proprietati expectorante si anti-bacteriene, ceea ce face din acest ceai un remediu minunat la domiciliu pentru gripa sau raceala cu multa congestie. Potrivit cercetatorilor medicali, saponinele prezente in lumanarica ii confera proprietatile sale expectorante. De asemenea, ajuta la reducerea cantitatii de mucus produs in corp si la scaderea congestiei.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole