Remedii cu extracte din plante pentru astenii de toamna

Toamna ne incanta mereu cu frumusetea ei, dar, din pacate, aduce peste noi si un sentiment de melancolie, lipsa de energie, somno­lenta sau insomnie, probleme de concen­trare etc. Specialistii spun ca aceste stari sunt cauzate de tre­cerea de la caldura verii la frigul toamnei. Astfel, pentru a ne reveni mai usor, va recomandam urmatoarele remedii naturiste:

Remedii pentru copii

-Oboseala si dificultati de invatare:

Un remediu foarte bun pentru copii, dar si pentru adulti este acela cu catina si seminte de mesteacan. Se face o cura de 1 luna de cu extract din muguri de catina (2 ad­ministrari pe zi) si ex­tract din seminte de mes­teacan. Aceasta cura ajuta la o mai buna con­cen­trare, energie si reduce stresul.

-Anemie:

Se face o cura de 1 luna cu extract din muguri de Catina, muguri de porumbar si mladite de catina rosie. Se administreaza o data pe zi, din fiecare.

-Emotivitate excesiva:

Se administreaza extract din muguri de tei argintiu sau extract din muguri de smochin, daca apar si tulburari digestive.

-Oboseala fizica si psihica:

Se recomanda extractul de Ginkgo Biloba. Acesta stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste activitatea celulelor nervoase, reduce oboseala psihica si durerile de cap, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare si amelioreaza anxietatea. Se recomanda 40 mg de extract de Ginkgo Biloba, de 2 ori pe zi, timp de 3 luni.

Remedii pentru adulti

-Neurastenie (care pot fi insotite si de fobii, ticuri nervoase sau nevralgii):

Se recomanda extractul din muguri de artar care se poate asocia cu extractul din muguri de tei ar­gintiu, mai ales cand exista si insomnie.

-Astenie:

Se recomanda extractul din mla­dite de maslin, care este un hipo­tensor, dar si ate­rosclerotic, prin dilatarea si cresterea elasticitatii vaselor arteriale, precum si usor hipoglicemiant. Acest extract este eficient si la nivel cerebral, cu recomandarea de neuro­protector in stari de astenie ale persoanelor cu arterioscleroza, in nevrozele fobice (claus­trofobie, agorafobie), cand se asociaza cu extractul din muguri de migdal si cel din muguri de tei argintiu.

-Astenia persoanelor cu dezechilibre tiroidiene:

Se recomanda extractul din mladite si radicele de ovaz. Este indicata celor cu manifestari de tipul agi­tatie, nervozitate, iritabilitate, anxie­tate, debut de stari depresive, in­somnie.

-Stari de somnolenta:

Extractul din muguri de coacaz negru are actiu­ne antiinflamatoare si antialergica. Acesta stimuleaza glandele supra­renale si ajuta si in reducerea sta­rilor de somnolenta din timpul zilei. Se adminis­treaza in cure prelun­gite, 1-2 admi­nistrari pe zi, in special de per­soanele hipotensive, dar in cazul hipertensivilor se va administra o data pe zi, in cure scur­te, de 2-3 saptamani, sub con­tro­lul valorilor tensiunii arteriale.

-Anxietate cu tulburari digestive:

Se recomanda ex­tractul din muguri de smochin. Acesta se poate combina cu ex­tract din mladite de merisor si extract din muguri de tei argintiu, daca exista un dezechilibru al intregului tub di­gestiv. Cura poate dura 1-3 luni.

-Dezechilibre hormonale:

Extractul din conuri de hamei le este reco­man­dat femeilor anxioase, cu dezechi­li­bre hormo­nale, care le fac sensibile si la schimbarile de anotimp, avand manifestari de tipul hiper­excitabilitatii nervoase si al insom­niei, agitatie, nevralgii.

-Cefaleea reumaticilor:

Cei care sufera de afectiuni reumatice pot experimenta pe acest fond, asociat, adesea, si unei „melancolii de toamna”, o cura cu extract din muguri de jneapan, la care se pot adauga extract din mladite de maces si cel din muguri de vita de vie.

-Cresterea stimei de sine:

Extractul din muguri de mar paduret ajuta la o mai buna relaxare, calmeaza frica si diminueaza anxietatea, creste stima de sine. De asemenea, este util si in dificultati de concentrare.

-Stari de oboseala:

Se recomanda o cura cu ex­tract din muguri de stejar si ex­tract de orz verde. Aceasta cura ofera forta si energie.

Vezi si: Vitamina D previne dementa, depresia si bolile cardiovasculare

Vezi si: Uleiuri esentiale recomandate in caz de anxietate, stres si depresie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...