Remedii care amelioreaza crizele de ficat. Auzim deseori termenul „criza de ficat”, dar trebuie sa stiti ca aceasta nu exista. Noi numim asa atunci cand simtim simptome ca: greata, voma, limba ‘incarcata’, lipsa de pofta de mancare, jena sau chiar o greutate in regiunea ficatului, insa ficatul, in majoritatea cazurilor, nu este responsabil de aceste tulburari.
Prin urmare, „criza de ficat” este o tulburare digestiva fara legatura cu vreo boala a ficatului, de cele mai multe ori legata de o indigestie. De altfel, exista anumite alimente, cum ar fi ouale sau ciocolata, care la unele persoane pot declansa o criza de ficat.
Pentru a scapa de simptomele deranjante ale crizei de ficat, dr. Jean-Claude Houdret, un reputat fitoterapeut francez, ne recomanda urmatoarele remedii naturiste:
Remedii care amelioreaza crizele de ficat:
-Infuzie de busuioc (30 g frunze), cimbru (10 g frunze), cimbrisor (10 g frunze), anason stelat (30 g fructe). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Decoct de lemn dulce (60 g frunze) si veronica (100 g planta intreaga). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 10 minute, lasati la infuzat alte 10 si apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Gelule (capsule gelatinoase) de izma sau salcie. Luati 2 gelule pe zi, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare. Gelulele se gasesc in magazinele naturiste/plafare.
-Ulei esential de scortisoara (2 picaturi), ulei esential de oregano (2 picaturi), ulei esential de anason stelat (2 picturi) si ulei esential de chimen (2 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara, amestecate cu o lingurita de miere, apa sau ceai, pana la ameliorare.
Ca o completare la tratament, se recomanda sa luati pe stomacul gol si o doza de mangan colbat, pana la ameliorare.
Cititi si:
4 plante medicinale care ajuta la tonifierea ficatului
Il folosim zilnic, dar ne distruge ficatul mai rau decat alcoolul
10 alimente care iti curata ficatul de toxine
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: