12 C
București
joi, octombrie 24, 2024

Plantele medicinale in lupta cu psoriazisul

Psoriazisul este o boala genetica, care supara tot mai multa lume, fara prea mari rezultate in tratamentul alopat. Plantele medicinale in tratamentele de lunga durata pot avea efecte mult mai imbucuratoare. Iata cateva plante care sunt indicate pentru lupta cu psoriazisul.

Tataneasa, o planta eficienta contra psoriazisului

Un amestec de plante pentru infuzie, se pune 1 lingurita din amestecul de plante la o cana de apa. Se folosesc plante proaspete pentru un rezultat mai eficient: 10 gr scoarta de stejar, 30 gr scoarta de salcie, 40 gr barba-popii, 20 gr fumarica, 20 gr coaja de nuca sau alune, 30 gr de rostopasca, 50 gr de urzici, 30 gr ventrilica sau soparlita, 30 gr galbenele, 20 gr coada-soricelului. Se beau 1,5-2 litri de ceai pe zi, inghititura cu inghititura.

Ceaiul de tataneasa este foarte bun, se face o infuzie din 1 lingurita de planta la o cana de apa. Tataneasa are proprietati antimicotice, cicatrizante, decongestive, antiinflamatoare. Se bea in cantitati mici, cu prudenta. Se pot face si comprese cu decoct de radacina de tataneasa si cu infuzie de frunze de mur. Se mai face un macerat de tataneasa din 150 de grame de planta la 1 litru de apa fierbinte. Se tine 12 ore in apa, se strecoara si se fac spalaturi sau se pun comprese.

Decocturi de: pedicuta din partile aeriene, de mur (20 de grame la 200 ml apa), de dragaica, de radacini de sapunarita. Decocturile se folosesc pentru cataplasme.

Cataplasme si spalaturi cu plante

Se mai pun cataplasme cu frunze zdrobite de patlagele rosii. Se ung partile bolnave cu sus proaspat de la tulpinele tinere de la planta laptele-cucului sau laptele-cainelui.

Se fac spalaturi cu fiertura din: 200 gr coaja de stejar, 200 gr coaja de salcie, 100 gr de urzica la 3 litri de apa. Dupa aceea, se ung ranile cu urmatorul preparat: boabe de ovaz si seminte de spanac se fierb 15 minute in ulei de porumb. Dupa 2-3 ore se filtreaza si se pastreaza la rece si intuneric.

Pentru persoanele care nu sunt alergice, alifia de propolis este exceptionala. Se ung partile bolnave si se iau 30-40 picaturi de tinctura de propolis de 3 ori pe zi in apa calduta, inainte cu 20 de minute de mesele principale.

Citeste si 5 remedii naturiste pentru psoriazis.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole