2.1 C
București
joi, decembrie 26, 2024

Plante medicinale care ajuta la buna functionare a capacitatilor mentale

Cu stresul din ziua de azi si fluxul constant de informatii catre creierul nostru, uneori, mintile noastre au nevoie de un mic impuls. O gandire clara este asigurata de buna oxigenare a creierului

Cand vine vorba de buna functionare a capacitatilor mentale, natura ne-a oferit unele dintre cele mai bune „medicamente”. Se pare ca exista multe plante medicinale care au puterea de a reduce stresul si anxietatea, protejand in acelasi timp creierul si oferindu-i numeroase beneficii pentru sanatatea mintii noastre, inclusiv cresterea memoriei, concentrarea si performanta cognitiva.

Plante medicinale care ajuta la buna functionare a capacitatilor mentale

-Pentru a beneficia de o functionare foarte buna a capacitatilor mentale, sunt recomandate urmatoarele plante medicinale: busuioc, rozmarin, cimbru si ginseng.

-Pentru mentinerea unei stari psihice sanatoase si pentru combaterea afectiunilor nervoase, care de cele mai multe ori sunt asociate cu o stare de oboseala cronica, se pot folosi: menta, ghimbir, coada calului, chimen si busuioc.

-In stari de oboseala asociate cu nervozitate, iritabilitate si frustrare se recomanda: menta, macese, tei si hamei.

-Impotriva starilor de oboseala asociate cu stari de neliniste, teama, anxietate se recomanda: tataneasa, rozmarin, paducel si busuioc.

-Pentru stimularea functiei creierului, se consuma 2-3 mere coapte pe zi. Merele cresc aportul de fosfor si fluidizeaza sangele.

-Pentru ameliorarea starii de oboseala si imbunatatirea functiilor creierului, se poate folosi soia datorita continutului sau in glutamina.

Iata ce beneficii au anumite alimente si plante pentru creierul nostru:

  • Ceapa are proprietatea de a imbunatati oxigenarea creierului. Daca stomacul suporta, se poate consuma cate o jumatate de ceapa pe zi;
  • Ghimbirul ajuta la o mai buna oxigenare a creierului;
  • Rozmarinul este o planta benefica pentru prevenirea sclerozei cerebrale. Aceasta planta contribuie la imbunatatirea irigarii cerebrale la persoanele varstnice, astenice, cu tulburari vasculare si contribuie si la oxigenarea creierului. Se foloseste tinctura de rozmarin, cate 5 picaturi, de 2-3 ori pe zi sau se bea infuzie de rozmarin (2 lingurite de pulbere planta la o cana cu apa clocotita, se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se bea intreaga cantitate treptat, pe parcursul unei zile);
  • Urzica salbatica este o planta care favorizeaza cresterea facultatilor intelectuale, fiind o importanta sursa de vitamine, minerale si oligoelemente. Se prepara o infuzie din 50 g frunze si tulpini la 1 litru de apa clocotita Se infuzeaza timp de 10 minute, apoi se beau 3-4 cani pe zi, dupa masa;
  • Afinele, prin continutul bogat in vitamine si sarurile minerale, pot fi folosite in tratamentul aterosclerozei cerebrale si a tulburarilor vasculare de senescenta. Se consuma afine proaspete (cate 300-500 g pe zi), sau fructe uscate (100 g pe zi); sau macerat de afine (o lingurita fructe uscate se pun la macerat in 200 ml apa rece, timp de 8 ore), se beau 2 cani pe zi.

Vitamine care ajuta la buna functionare a capacitatilor mentale

Pentru o buna functionare a creierului, organismul nostru are nevoie de vitamine. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu si sulf. Vitamina B1 (tiamina) are si ea rolul de a asigura cresterea randamentului intelectual, vitamina B6 reuseste sa imbunatateasca functiile mentale, ajutand si la producerea de neurotransmitatori, iar vitamina B12 sporeste capacitatea de invatare, in special in privinta asimilarii de material nou. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca dozele mari de vitamina B complex influenteaza coeficientul de inteligenta.

Sursa: „Cheia longevitatii”, dr. Alin Scarlat

Sursa foto: downtownlawrenceburgky.com

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole