Cercetatorul spune ca este nevoie de o perioada de 5 cinci ani pana cand planta poate fi declarata una perena in Romania.Cele mai hranitoare parti ale plantei sunt frunzele, la polul opus fiind scoarta si radacina, care nu ar trebui consumate.

Populatia indiana o consuma in mod traditional ca pe un supliment. Pe de alta parte, pudra de Moringa este un excelent aditiv in multe retete. Are un gust usor, asemanator cu cel al spanacului, nu miroase urat si poate fi folosita in smoothie-uri si alte preparate. Medicii recomanda sa pui jumatate de lingurita in salatesi in bauturi.

Beneficiile plantei moringa sunt:

Din frunzele de moringa puteti face ceai sau se pot consuma si in forma lor naturala.

  • Moringa are efecte benefice asupa ulcerului gastric, contin multe proteine si fibre, putand fi consumate si in mancare (biscuiti sau ciorbe);
  • Frunzele de moringa imbunatatesc nivelul de fier din organism, fiind o prescriptie foarte des intalnita si in cazul anemiei, oboselii cronice sau starilor de slabiciune;
  • Frunzele pot actiona ca antiinflamatoare si antidezinfectante atunci cand sunt puse pe rana sau pe o zona a corpului afectata;
  • Moringa protejeaza ficatul – aceasta ajuta la anularea efectelor negative ale alimentelor nesanatoase care au cauzat deteriorarea ficatului;
  • Moringa ajuta persoanele care sufera de astm bronsic;
  • Semintele de Moringa au proprietati antibiotice si antiinflamatorii, trateaza artrita, reumatismul, guta si crampele. De asemenea, ele pot fi folosite pentru realaxare si pentru diverse infectii ale pielii. Iar, ingerate, acestea pot determina intarzieri ale senzatiei de foame, ceea ce le transforma in ajutoare utile pentru cei care doresc sa tina diverse diete.

Contraindicatii:

Moringa nu ar trebui consumata de catre femeile insarcinate. Frunzele plantei au un puternic efect contraceptiv, iar consumul poate cauza chiar avort spontan.