10.8 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Pierderea vocii. Sfaturi si remedii care iti sar in ajutor

Daca te doare in gat si nu poti scoate niciun sunet, cu siguranta ai laringita. Pierderea vocii apare din cauza unei iritatii a laringeo-faringelui. Aceasta afectiune este insotita de cele mai multe ori de o raceala puternica sau o gripa. Specialistii sustin ca pierderea vocii este produsa de inflamatia, iritarea sau de folosirea in exces a corzilor vocale.

Aceasta afectiune are un debut brusc si se manifesta prin raguseala, dificultate la inghitire si dureri mari de gat, iar uneori este insotita si de tuse, febra si oboseala.

Trebuie sa stii ca indiferent de cauza care a provocat pierderea vocii, repausul vocal este esential pentru vindecare. Tratamentul va fi prescris de medicul specialist si poate consta in antiinflamatoare, insa acestea trebuie luate in mod corect si sa nu fie administrate in mod abuziv. De asemenea, foarte eficiente sunt si remediile naturale.

Pierderea vocii – Remedii naturale

-Un remediu excelent pentru a trata pierderea vocii, este siropul de morcovi si ananasul. Ai nevoie de: 1 morcov razuit, 1 felie de ananas tocat, 1 cana de apa si 3 linguri de miere. Pune ananasul, morcovul si apa intr-o tava si fierbe timp de 5 minute, dupa care se lasa la infuzat 30 de minute. Cand ajunge la temperatura camerei, se poate adauga si mierea. Se ia 1 lingura de acest sirop la fiecare 6 ore. Acest remediu are proprietati emoliente si calmeaza simptomele laringitei.

-Se face o infuzie din: lavanda (flori, 50 g), marar (radacini, 60 g) si brusture (50 g). Se pun 40 g amestec intr-un litru de apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute. Se bea cate 1 cana de 3 ori pe zi, pana la ameliorare.

-Gargara cu decoct de asprisoara (frunze, 100 g) si mure (frunze, 100 g). Se pun plantele intr-un litru de apa rece, se fierb 10 minute, se infuzeaza alte 10 minute. Se umple un pahar cu acest decoct si se face gargara. Se repeta de 3 ori pe zi, pana la vindecare. De asemenea, foarte eficienta este si gargara cu ceai de arnica sau cea cu apa si sare.

-Dimineata poti face inhalatii cu abur de musetel, anason, menta, rozmarin, lavanda sau uleiuri eterice de menta, brad, lavanda. Pune cateva picaturi in apa fierbinte si fa inhalatii.

Remediu cu uleiuri esentiale

-Pe cale interna (adulti si copii peste 5 ani) se recomanda uleiul esential de lavanda (3 picaturi), ulei esential de arbore de ceai ( 3 linguri) si ulei esential de melaluca ( o picatura). Se ia dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la vindecare.

Atentie, daca infectia nu este tratata la timp si corect, boala poate evolua in laringo-traheo-bronsita, otita, sinuzita, bronhopneumonie.

Cititi si:

Muschiul islandez, planta minune care calmeaza tusea uscata si raguseala

Remedii naturiste pentru gat inflamat. 5 leacuri din natura

Laringita acuta. Cum o poti trata fara medicamente

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole