8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Par curat si sanatos. Care sunt pasii pentru un samponat si clatit corect

Podoaba capilara este o mandrie si o frumusete pentru toata lumea. Spalatul parului pare o operatiune banala, insa nu toti stiu sa o faca in mod corect. Sanatatea parului este foarte importanta si tocmai din acest motiv, o spalarea corespunzatoare are rolul de a pune in evidenta culoarea, stralucirea si textura firului de par.

Este important sa stii cum sa ai grija de parul tau si cum sa-l speli fara a afecta firele de par, scalpul si foliculii. Tocmai din acest motiv, te punem la curent cu cateva sfaturi simple, dar utile legate de intretinerea parului:

Par curat si sanatos – samponarea si clatirea

Samponarea este necesara nu doar pentru infrumusetarea podoabei capilare, ci si pentru curatarea murdariei. De asemenea, trebuie sa dai o atentie sporita si modului de aplicare a samponului pe par, dar si clatirii corespunzatoare, deoarece un par neclatit cum trebuie poate duce la diverse probleme precum matreata, dermatita sau eczema.

Primul pas, inainte de spalare, este acela de a peria parul de la radacina spre crestet, inspre in sus, dupa care se umezeste cu dusul.

Este foarte important sa folosesti un sampon de calitate, special tipului tau de par (gras, normal sau uscat). Se incepe masarea cu varful degetelor, pornind de la radacina, spre tample, cu miscari circulare, blande dar ferme, urcand spre crestetul capului. Degetele mari se asaza pe tample si se maseaza de la frunte spre crestet, pornind dinspre urechi si coboara spre ceafa, apasand un pic mai tare pe vertebrele cervicale si pe occiput, urcand din nou spre crestet. La final, clateste bine cu apa calda pentru a indeparta orice urma de sampon. Atentie, nu te freca niciodata prea tare pe crestet, deoarece o apasare mai puternica alunga sangele si s-ar putea sa apara durerea de cap.

Acest masaj se efectueaza pentru a stimula circulatia sanguina si pentru a relaxa terminatiile nervoase ale capului. De asemenea, aplicand aceasta meroda, parul va capata stralucire si vigoare.

Par curat si sanatos – preparate pentru o clatire eficienta

-Clatirea cu otet de cedru: se dilueaza un pahar la 1 litru de apa. Daca parul este curat, nu va pastra mirosul. Continua sa te clatesti pana nu mai simti niciun miros.

-Clatirea cu lamaie: se stoarce o lamaie si se amesteca cu 500 ml apa calda. Aplic-o suvita cu suvita, in cantitati mici. Clateste apoi cu apa pana dispare mirosul.

-Clatirea cu musetel: se prepara o infuzie concentrata. Ai nevoie de 2 linguri planta maruntita la un pahar cu apa. Se fierbe timp de 2 minute, dupa care se lasa la infuzat cate timp te speli pe cap. La final, se inmoaie un tampon de vata in infuzia preparata si se aplica de la radacina si pana la varf. Atentie, nu trebuie folosit pe parul alb, incaruntit sau platinat, deoarece il poate colora.

Par curat si sanatos – sfaturi si tratamente naturiste

Este recomandat ca o data sau de doua ori pe luna sa aplici un tratament cu ulei de masline, suc de avocado si galbenusul, combinate sau separat. Este important sa faci acest tratament mai ales daca il vopsesti/decolorezi. Pur si simplu se aplica din abundenta, apoi se acopera parul cu o punga si un prosop, lasand sa actioneze timp de 15 minute. La final, se samponeaza de doua ori si se clateste parul cu bere.

Pentru prevenirea caderii parului, este recomandat un procedeu foarte simplu. Fiecare suvita de par se apuca de la radacina, iar apoi se trage usor si se da drumul. Para un procedeu banal, insa asceasta miscare ajuta la stimularea hranirii radacinii parului, facand sa devina mai groase.

Citeste si:

Masca de infrumusetare a parului cu ulei de catina

De ce cade parul la femei. 7 motive si 6 solutii naturiste

Tratamente naturiste pentru caderea parului la barbati

Cele mai bune uleiuri pentru regenerarea parului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole