1.6 C
București
marți, noiembrie 26, 2024

Otita la copii. Simptome si tratament

Infectia urechii sau otita este destul de des intalnita in randul copiilor. Principalul simptom fiind durerea foarte mare de ureche.

Urechea medie (spatiul din spatele timpanului), inchide sistemul auditiv si este gol in interior, iar secretiile formate aici sunt eliminate printr-un traseu intern numit trompa lui Eustachio. La copii, aceasta nu functioneaza foarte bine deoarece nu este pe deplin maturizat si din acest motiv secretiile nu sunt eliminate in totalitate. Atunci cand copiii sunt raciti, au avut un guturai sau nasul infundat, bacteriile se multiplica usor in acest lichid provocand infectia.

Simptome otita

Copiii pot reactiona diferit in acest caz: unii simt puternic durerea, altii fac doar febra sau sunt foarte agitati.
Otita poate fi diagnosticata doar de catre medicul specialist printr-un control al urechii cu un instrument numit otoscop.

Exista si cazuri grave atunci cand otita nu este depistataa la timp si se poate ajunge la infectia invelisului creierului (meningita), la infectia oaselor care inconjoara urechea sau la contaminarea bacteriana a sangelui.

Tratament otita

Daca este doar o infectie usoara, aceasta va trece de la sine, fara tratament in 2-3 zile (paracetamolul si ibuprofenul pot ajuta la calmarea durerii si la reducerea febrei), dar daca este vorba despre o infectie si o durere insuportabila atunci este necesar administrarea antibioticelor.

Antibioticele sunt de obicei prescrise pe o perioada de 5-7 zile, in functie de tipul acestora. Nu intrerupeti tratamentul, incercati sa urmati sfatul medicului chiar daca simptomele par sa dispara. La terminarea tratamentului cu antibiotice, copilul trebuie tinut sub observatie pentru a ne asigura ca infectia a fost eliminata complet.

Vezi si:

Bolile la care sunt expusi copiii in sezonul toamna-iarna. Principalele simptome

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole