0.7 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Orezul negru. Beneficiile celui mai apreciat aliment din inalta societate

In Europa, orezul negru nu este atat de cunoscut precum orezul alb sau cel brun, insa datorita culorii sale neobisnuite este considerat „vedeta” respectata a meselor din tinuturile asiatice. Pe vremuri, in China Antica, acest aliment era cunoscut ca „orezul interzis”, deoarece era rezervat nobilimii, iar oamenii de rand nu aveau acces la el.

Recent, in cadrul unei conferinte a Asociatiei Americane a Chimistilor, profesorul Zhimin Xu a declarat ca o singura lingurita de orez negru contine mai multi antioxidanti decat o lingurita de afine. Totodata, acesta are mai putine zaharuri, dar mult mai multe fibre si vitaminele B si E.

Culoarea inchisa a orezului este data antocianini. Acesti pigmenti sunt antioxidanti naturali cu un rol important in prevenirea a numeroase boli cronice (cancer, diabet, boli cardiovasculare si boala Alzheimer).

In ultima vreme insa, orezul negru se impune din ce in ce mai mult in randul celor interesati de o dieta echilibrata. Tocmai din acest motiv, v-am pregatit, in acest articol, cateva beneficii ale orezului negru.

Orezul negru – Beneficii

-Orezul negru previne aparitia bolilor de inima. Acesta ajuta la prevenirea formarii placilor arterosclerotice din arterele inimii si previne atacul de cord. Totodata, orezul negru ajuta si la reducerea nivelului de lipide si trigliceride din organism care este raspunzator pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace.

-Orezul negru ajuta la imbunatatirea functiei cognitive a creierului. Un studiu realizat pe o perioada de 6 ani si efectuat pe un numar de aproximativ 16.000 de pacienti, a demonstrat ca un consum regulat cu orez negru, bogat in antocianine ajuta la incetinirea procesului de imbatranire mentala cu aproximativ 2 ani si jumatate. Acest studiu a demonstrat ca daca se consuma mai multe antocianine si mai multi flavonoizi se poate stopa deteriorarea cognitiva.

-Orezul negru este si un bun remediu antiîmbatranire. Totul se datoreaza continutului de antioxidantii care ajuta la combaterea radicalilor liberi, raspunzatori ai stresului oxidativ.

-Orezul negru te poate proteja de efectele negative ale radicalilor liberi. Acesta este un agent anticancerigen. Cercetatorii au descoperit ca orezul poate ajuta la combaterea propagarii anumitor celule canceroase.

-Orezul negru este un bun detoxifiant natural, care ajuta ficatul sa elimine toate substantele nedorite. Astfel, consumul orezului negru sustine o buna sanatate hepatica si o buna sanatate a intregului organism.

-Orezul negru previne riscul aparitiei diabetului. Fibra din acest tip de orez reuseste sa ajute glucoza (zaharul) din cereale sa fie absorbita de organism pe o durata mai lunga de timp, mentinand astfel niveluri consistente de zahar.

-Orezul negru previne riscul obezitatii. Acest aliment este bogat in fibre, oferind senzatia de satietate si prevenind astfel supraalimentarea.

Iata cum se gateste orezul negru:

Contrar aspectului, acest tip de orez este mult mai gustos decat celelalte tipuri de orez. Acest tip de orez este mai greu de gatit decat orezul obisnuit. Este recomandat sa se lase la inmuiat cel putin 1 ora inainte de preparare, pentru a diminua timpul de gatit. Se recomanda ca la fiecare cana de orez sa se adauge cate 2 cani cu apa si sa se lase la fiert timp de 30 de minute.

Cu orezul negru se pot prepara si deserturi, folosit in combinatie cu lapte de cocos, zahar si apa pentru a forma o budinca. De asemenea, nutritionistii recomanda sa inlocuiti cerealele de la micul dejun cu o jumatate de orez negru fiert si amestecat cu fructe proaspete sau puneti orez negru in salate, dar si alaturi de legume sau carne.

orez negru gatit

Cititi si:

Cel mai sanatos tip de orez. Beneficii si sfaturi pentru o preparare corecta

Masca cu orez. Cum sa ai un ten curat si intinerit

Orezul de apa sarata. China a inventat alimentul care ar putea hrani 200 de milioane de oameni

Orezul, ingredientul minune al pielii stralucitoare

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole