Orezul de apa sarata. China a inventat alimentul care ar putea hrani 200 de milioane de oameni

Orezul de apa sarata. Cercertatori chinezi din domeniul agriculturii au reusit sa dezvolte o specie de orez care poate fi cultivata in apa sarata si care ar putea mari productia de orez a tarii cu peste 20%, hranind peste 200 de milioane de oameni, relateaza South China Morning Post.

Orezul cultivat in apa sarata diluata este rezultatul muncii de 4 decenii a agriculturilor si cercetatorilor chinezi.

In mod traditional orezul este cultivat in orezarii cu apa proaspata, insa noul tip de orez se poate dezvolta si in apa sarata.

China are 1 milion de kilometri patrati, o zona de dimensiunea Etiopiei, unde plantele nu se pot dezvolta din cauza nivelului ridicat de salinitate din sol.

Tatal orezului hibrid, cercetatorul Yuan Longping, a spus presei ca daca 10% din acest teren ar fi cultivat cu orez rezistent la apa sarata, productia de orez a Chinei ar creste cu 20%.

Ar putea produce 50 de milioane de tone de mancare, suficient pentru a hrani 200 de milioane de oameni.

In anii ’70 guvernul chinez, ingrijorat in legatura cu asigurarea hranei pentru populatia tot mai numeroasa a tarii, a inceput sa caute sa dezvolte specii de orez care ar putea creste pe teren cu apa sarata.

Orezul negru. Beneficiile celui mai apreciat aliment din inalta societate

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Sursa: stirileprotv.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...