5.7 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Nu e moft, ci sanatate curata. De ce ai nevoie de o saltea ortopedica

Ni se intampla deseori sa ne trezim cu „fata la cearsaf”, cu dureri de spate sau ceafa, iar in mare parte este de vina salteaua pe care dormim. O solutie ideala pentru a scapa de aceste disconforturi este alegerea unei saltele ortopedice. Un somn linistit si sanatos inseamna energie si buna dispozitie pentru o zi intreaga.

Saltelele ortopedice sunt construite in asa mod incat au ca principal rol reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale, dar ajuta si la imbunatatirea circulatiei, prin sprijinul pe care il asigura pentru diferitele parti ale corpului. Reuseste, de asemenea, sa ofere un confort deosebit pentru cei care au dureri de spate sau alte boli ale sistemului osos.

Astfel de saltele ortopedice iau forma corpului in momentul in care te asezi. Si, mai presus de confort, asta inseamna sanatate. De ce? Atunci cand stai pe spate, salteaua ortopedica nu va opune presiune coloanei, ci va lua forma acesteia, spijinind-o. De regula, durerile de spate apar atunci cand se doarme cu spatele drept, iar de ”vina” este salteaua nepotrivita, care nu ofera lejeritate coloanei. O saltea ortopedica, în schimb, va asigura un somn linistit si corpul va sta intr-o pozitie corecta.

latex bed

O saltea de calitate poate fi costisitoare, dar trebuie avut in vedere ca este o investitie pe o durata mare de ani. Aceasta are proprietati curative, care amelioreaza durerile de spate, asigura circulatia perfecta a aerului evitand excesul de umiditate, este antialergica si de aceea este protejata de acarieni, bacterii si alte microorganisme. Un alt aspect al acestor saltele ortopedice este faptul ca nu se deformeaza in timp, avand o durata de viata mult mai lunga decat saltelele obisnuite.

Sfaturi date de catre specialistii kinetoterapeuti:

  • Specialistii ne sfatuiesc ca o saltea sanatoasa nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare. Iar daca vrem sa cumparam una noua sau pur si simplu sa testam duritatea celei de acasa, exista un test foarte simplu: atunci cand stam culcati pe spate si introducem o mana sub regiunea lombara, aceasta regiune lombara nu trebuie sa fie foarte ridicata. Daca e ridicata inseamna ca avem o pozitie hiperlordozanta si inseamna ca nu e confortabila. Trebuie sa fie mai jos, aproape de saltea, nu infundata in saltea pentru ca nu este bine;
  • Daca obisnuiti sa dormiti pe o parte, iar in timpul noptii simtiti dureri la nivel lombar sau la nivelul soldurilor, specialistii recomanda sa introduceti o perna intre genunchi si o sa vedeti cum durerile de spate dispar;
  • Daca aveti dureri foarte mari de spate si dormiti culcat pe burta e foarte bine sa asezati sub regiunea abdomenului o pernuta, pentru ca relaxeaza foarte bine regiunea cervicala si o sa vedeti ca durerile respective pot sa dispara sau, cel putin, sa fie mai usor de indurat;
  • Daca, in schimb, aveti dureri in zona cervicala, vinovata nu este salteaua, ci perna. Nu uitati ca o saltea se schimba o data la 8-10 ani.

Asa ca, daca suferiti de urmatoarele afectiuni, nu ezitati sa va comandati o saltea ortopedica:

  • Dureri de spate
  • Dureri de umeri sau de gat
  • Spondiloza cervicala sau artrita la gat
  • Probleme cu musculatura spatelui
  • Stenoza spinala
  • Cifoza cervicala
  • Scolioza sau cifoza

Toate persoanele cu aceste afectiuni au relatat un somn mult mai linistit pe timpul noptii, iar durerile cauzate de aceste afectiuni au inceput sa dispara, asta datorita imbunatatirii patului cu ajutorul saltelelor ortopedice.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole