Medic nutritionist despre cresterea imunitatii cu catinomicina

Medic-nutritionist-despre-cresterea-imunitatii-cu-cationomicina

Doctorul nutritionist Iren Alexoi a scris pe pagina personala de Facebook despre cum sa ne crestem imunitatea in perioadele de viroze cu cationomicina. Iata ce este aceasta si cum se prepara.

”Leac pentru a tine virozele la distanta. Ne crestem imunitatea cu un pahar de catinomicina. Aveti nevoie de un storcator de fructe sau de un blender (daca preferati sub forma de smoothie), o cescuta de catina, un mar, o lingura de miere, o bucata de ghimbir (cam jumatate de deget mare,dar daca iti place mai iute, poti pune un pic mai mult) si o lingurita de polen crud. Optional, poti adauga in blender si o banana ca sa fie mai consistent”, a scris Iren Aexoi pe pagina sa de Facebook.

Beneficiile ingredientelor din catinomicina

Ghimbirul proaspat este format din Gingerol, substanta bioactiva care poate ajuta la scaderea riscului de infectii. Extractul de ghimbir poate preveni cresterea multor tipuri diferite de bacterii. Este extrem de eficient impotriva bacteriilor orale legate de bolile inflamatorii ale gingiilor, cum ar fi gingivita si parodontita. Ghimbirul proaspat poate fi eficient impotriva virusului RSV, o cauza frecventa a infectiilor respiratorii.

Asadar, ghimbirul ras este excelent si simplu, dar in combinatii cu miere sau catina este un remediu puternic impotriva virozelor si gripelor.

Polenul de albine poate stimula sistemul imunitar, ajutandu-va sa evitati bolile si reactiile nedorite. In primul rand, cercetarile au aratat ca poate reduce severitatea si debutul alergiilor.

Intr-un studiu, s-a demonstrat ca polenul de albine reduce semnificativ activarea mastocitelor. Mastocitele, atunci cand sunt activate, elibereaza substante chimice care declanseaza o reactie alergica. De asemenea, mai multe studii cu eprubete au confirmat ca polenul de albine are proprietati antimicrobiene puternice.

S-a constatat ca extractul de polen de albine ucide bacteriile potential daunatoare, cum ar fi E. coli, Salmonella, Pseudomonas aeruginosa, precum si pe cele care provoaca infectii cu stafilococ. Unele dovezi sugereaza ca polenul de albine poate imbunatati utilizarea nutrientilor de catre corp.

De exemplu, sobolanii cu deficit de fier au absorbit cu 66% mai mult fier cand s-a adaugat polen la dieta lor. Aceasta crestere se datoreaza probabil faptului ca polenul contine vitamina C si bioflavonoide, care stimuleaza absorbtia fierului.

In plus, sobolanii sanatosi hraniti cu polen au absorbit mai mult calciu si fosfor din dieta lor. Polenul contine proteine ​​si aminoacizi de inalta calitate care pot ajuta la o astfel de absorbtie.

Alte studii efectuate pe animale au demonstrat ca polenul de albine poate imbunatati cresterea musculara, accelera metabolismul si poate promova longevitatea. Desi studiile pe animale sunt promitatoare, nu este clar daca oamenii au aceleasi beneficii in urma administrarii de polen crud.

In afara de cresterea sistemului imunitar, catina ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii, a rezistentei oaselor si a flexibilitatii gingiilor si a dintilor. Vitamina C continuta in boabele de catina este o parte esentiala in formarea colagenului, care este o componenta vitala a cresterii si a repararii in tot corpul. Prin urmare, concentratia ridicata de vitamina C din boabele de catina il face un stimulent al corpului care ajuta la accelerarea vindecarii ranilor si recuperarea dupa leziuni.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...