Matreata bradului. Cel mai bun imunostimulator pentru organism

beneficii-matreata-bradului
 Inca din antichitate, matrata bradului a fost folosita ca remediu de catre egipteni, greci si chinezi pentru proprietatile sale medicinale.

In scop terapeutic, se foloseste intreaga planta deoarece contine numeroase minerale si vitamine necesare organismului nostru.

S-a dovedit faptul ca matreata bradului are o puternica actiune asupra virusilor si in plus ajuta la intarirea sistemului imunitar, fiind chiar mai bun decat echinaceea.

  • In uz intern, matreata bradului este eficienta in caz de: gripa, raceala, bronsita, infectii al tractului respirator, angine, infectii urinare, febra, probleme digestive (diaree, enterocolita), TBC, obezitate.
  • In uz extern, matreata bradului este eficienta in caz de: rani infectate (acnee), candidoza vaginala, gingivite si stomatite.

Iata cum se prepara matreata bradului:

Inainte de a se folosi, matreata bradului se va macina cu rasnita de cafea si apoi se ia o lingurita de praf si se pune în 250 ml apa clocotita (un pahar). Se va lasa timp de 10 minute acoperit, iar apoi se va strecura si se va adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se va consuma cu inghitituri mici. In cazul in care se va face gargara se va putea face cu cantitatea dubla de planta, clatindu-se locul infectat si aplicandu-se o compresa sterila imbibata in acest ceai, care se tine cel putin 30 de minute.

Contraindicații:

Nu este recomandat ca aceasta planta sa se consume in cantitati prea mari pentru ca ar putea provoca leziuni hepatice. Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite matreata bradului.