Semintele de schinduf sunt excelente pentru orice femeie, dar si pentru barbati. Acestea erau folosite in trecut de femei pentru sporirea lactatiei si starea de bine a proaspetei mamici. Semintele sunt de mare ajutor si in menopauza, pot ajuta in videcarea sterilitatii si sunt foarte eficiente pentru intarirea parului si unghiilor. Pe scurt, semintele de schinduf ar trebui consumate si folosite in cosmetica de toate femeile. Iata o reteta simpla de masca pentru caderea parului
Schinduful se foloseste atat in mancaruri, cat si in produse cosmetice
Schinduful este o planta care creste pana la aproximativ 60–90 cm inaltime. Are frunze verzi, flori mici albe si pastai care contin seminte mici, de culoare aurie. Timp de mii de ani, fanul grecesc, cum mai este denumita planta, a fost folosit in medicina alternativa si chineza pentru a trata afectiunile pielii si multe alte boli.
Recent, a devenit un condiment comun. Poate fi gasit si in produse cosmetice, cum ar fi sapunuri si sampoane. Semintele si praful de schinduf se folosesc, de asemenea, in multe feluri de mancare indiene pentru profilul lor nutritiv si gustul usor dulce, de nuca.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta sunt utilizate in mod obisnuit pentru a stimula productia de lapte de san. Cercetarile sugereaza ca schinduful poate fi o alternativa naturala sigura.
Semintele de fan grecesc cresc productia laptelui matern
Un studiu de 14 zile efectuat pe 77 de mame a descoperit ca un consum de ceai din seminte de schinduf creste productia de lapte matern, ceea ce a ajutat bebelusii sa ia mai mult in greutate. Un alt studiu a impartit 66 de mame in trei grupuri. Unul a primit ceai de schinduf, al doilea un placebo, iar al treilea nimic. Volumul de lapte matern pompat a crescut cu aproximativ 34 ml in grupurile de control si la cele placebo, in timp ce in grupul unde s-au folosit semintele de schinduf a crescut cu 73 ml.
Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care barbatii folosesc suplimente cu seminte de fan grecesc este stimularea testosteronului. Unele studii au descoperit ca are efecte benefice, inclusiv o crestere a libidoului.
Semintele de schinduf cresc libidoul si testosteronul
Intr-un studiu de 8 saptamani, 30 de barbati tineri au efectuat 4 sedinte de haltere pe saptamana, iar jumatate dintre acestia au primit 500 mg de seminte de schinduf pe zi. Grupul care nu a primit supliment cu schinduf a inregistrat o usoara scadere a testosteronului, insa grupul care a primit a prezentat o crestere. Acest grup a avut, de asemenea, o reducere de 2% a grasimilor corporale.
Un studiu de 6 saptamani a furnizat unui numar de 30 de barbati 600 mg extract de seminte de schinduf pentru a evalua modificarile functiei sexuale si libidoului. Cei mai multi participanti au raportat cresterea puterii si imbunatatirea functiei sexuale.
Excelente in tratamentul diabetului
Semintele acestei plante trateaza diabetul de tip insulino-dependent. Se face o cura de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cate 2-3 cani pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina.
Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cate o lingurita de pulbere de 4 ori pe zi, inaintea meselor principale. Intervine in metabolismul lipidelor, reducand asa-numitul colesterol rau, protejand sistemul cardiovascular de aparitia ischemiei cardiace.
Reteta masca de par pentru stralucire si caderea parului
Ingrediente:
- 2 linguri de pulbere de seminte de schinduf
- 1 lingura de ulei de urzici, ulei de brusture, ulei de ricin, ulei de masline
Utilizare: Se amesteca pulberea cu uleiul si se lasa timp de 60 de minute de-o parte. Frecati bine scalpul cu preparatul proaspat si lasati sa actioneze pe par timp de minimum o ora. Clatiti apoi si spalati parul in mod normal cu sampon. Se face tratamentul o data pe saptamana. Se pot folosi semintele si in iaurt, lapte sau fructe, precum banane si avocado. Se aplica si se utilizeaza la fel.
Vezi si: Care este cel mai bun balsam natural pentru parul copiilor
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Hormonii joaca un rol imens in reglarea ciclului de crestere a parului. Estrogenul (hormonul feminin) este prietenos cu parul si ajuta la mentinerea firelor de par in faza lor de crestere pentru o perioada optima de timp. Androgenii (hormonii masculini) nu sunt foarte prietenosi cu parul si pot scurta ciclul de crestere a parului. Vezi si: Masca pentru caderea parului cu seminte de schinduf […]
[…] Dermatita seboreica este o afectiune specifica perioadei de adolescenta si poate cauza printre altele si caderea parului. In acest caz trebuie urmat un tratament dermatologic dupa o vizita la medicul specialist. Vestea buna e ca regenerarea firelor de par e completa dupa ce se ia tratament. Vezi si: Masca pentru caderea parului cu seminte de schinduf […]