1.6 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Marmelada de macese, desertul care te energizeaza

Cercetarile arata ca aproape toate substantele necesare organismului nostru se gasesc intr-un fruct de maces. Macesele, aceste fructe mici si rosii, cu gust dulce- acrisor, sunt considerate un remediu universal, care trateaza si previne aparita multor afectiuni. Astfel, orice ai pregati din macese poate fi de mare ajutor sanatatii noastre. In cele ce urmeaza am pregatit o reteta simpla de marmelada de macese cu efect energizant.

Marmelada de macese este chiar o delicatesa a toamnei, care ajuta la prevenirea multor afectiuni. Aceste fructe stimuleaza imunitatea, au efect regenerant, energizant si cicatrizant. Iata cum se prepara marmelada:

Marmelada de macese – Reteta

Ingrediente necesare:

  • 5 kg macese
  • 5 kg zahar
  • 5 litri apa

Iata cum se prepara pasta de macese:

Macesele se culeg toamna tarziu, ca sa fie moi sau se lasa intinse pe hartie timp de 10 zile dupa ce se culeg pentru a li se inmuia coaja. Apoi, se spala bine si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda. Se fierb, acoperite, pentru 3 ore, la foc mic, pana se transforma intr-o pasta.

Pentru o fierbere mai rapida, se poate apela la oala sub presiune. Macesele fierte se pun intr-un lighean, scurse de zeama (care se pastreaza), se paseaza, pana cand se transforma intr-o pasta care se va dilua in zeama in care au fiert. Daca este nevoie se adauga si apa fierbinte.

Pasta obtinuta se poate trece printr-o sita. Semintele ramase mai au inca multa pulpa pe ele. Acestea se pun intr-o oala, se amesteca cu 2 l apa fierbinte si se trec din nou prin sita. Pasta este trecuta apoi printr-un saculet de tifon dublu sau de panza, udat inainte cu apa si stors. Aceasta se preseaza cu mana, pana cand trece toata pulpa.

Iata cum se prepara marmelada de macese:

Pulpa strecurata se cantareste. Pentru 1 kg pasta se pune 1 kg zahar. Aceste componente se pun intr-o cratita de 8-10 l si se asaza pe foc, amestecand din cand in cand pana scade circa 40% din cantitate si pasta este suficient de groasa. Cand incepe sa fiarba cu bule mari, se adauga zaharul, care va subtia pasta, si se mai fierbe 40 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot. Nu trebuie oprita din fiert pentru ca marmelada se inchide la culoare.

Se pune fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, ca sa prinda crusta. Borcanele se introduc in cuptorul bine incalzit, nelegate. Focul se stinge imediat si se inchide usa cuptorului, ca marmelada sa se usuce bine deasupra pana a doua zi. Dupa racire, borcanele se inchid ermetic si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

Vezi si: Sirop de macese. Reteta si beneficii

Vezi si: Ceaiul de macese. 10 motive care te vor face sa il consumi in aceasta perioada

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole