Fructele de kiwi au un continut nutritiv ridicat, care ofera aproximativ 273% din valoarea zilnica recomandata de vitamina C, care imbunatateste sistemul imunitar si previne racelile si gripa. Are cantitati impresionante de vitamina K care ajuta la coagularea sangelui sau a cheagurilor de sange. Are cantitati ample de vitamina A, care este excelenta pentru os, piele si dezvoltarea dintilor, previne degenerarea maculara si protejeaza, de asemenea, vederea. Cuprul este util pentru copii si sprijina dezvoltarea sanatoasa a sugarilor. Cu un continut ridicat de vitamina B6, sustine imunitatea, iar folatul previne riscurile bolilor de inima, a defectelor congenitale si a cancerului. Antioxidantii gasiti in kiwi ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care dauneaza celulelor si provoaca inflamatii si cancer.
Bogat in vitamina C si fibre dietetice, kiwi ajuta in reglarea problemelor de somn
Fructul kiwi contine 154% din vitamina C in 100 de grame, ceea ce ofera mai multa vitamina C in comparatie cu portocalele si lamaile. Fiind un antioxidant puternic, vitamina C ajuta la eradicarea radicalilor liberi care cauzeaza cancer si inflamatii. Intareste sistemul imunitar pentru a contracara agentii patogeni daunatori. Vitamina C si compusii antioxidanti ajuta la modularea sistemului imunitar.
In plus, contine vitamina E care promoveaza imunitatea si, de asemenea, ajuta la scaderea colesterolului. Un aport de kiwi ajuta la eliminarea inflamatiei, stresului si incursiunii cauzate de virusi si bacterii. Consumati kiwi pentru a contracara infectiile sezoniere si alte probleme de sanatate legate de actiunea antifungica si antimicrobiana. Scade simptomele de raceala si gripa si alte infectii ale tractului respirator.
Studiile arata ca fructele Kiwi poseda multi compusi utili, cum ar fi serotonina si antioxidanti, care sunt utili pentru tratarea afectiunilor de somn. Consumati doua kiwi cu doar o ora inainte de culcare, care ajuta la inducerea somnului. Are un continut bun de serotonina care favorizeaza un somn mai bun. Consumul de kiwi favorizeaza aparitia somnului si scade timpul de trezire dupa debut si asigura ameliorarea tulburarilor de somn. Kiwi are flavonoide cum ar fi quercetina, narigenina, catehina, rutina si epicatechina care ajusteaza receptorii care induc somnul si este considerat un agent sedativ efectiv pe baza de plante. Coaja de kiwi este un ingredient eficient pentru dezvoltarea remediilor de somn naturale.
Kiwi este ambalat, de asmenea, cu fibre dietetice care previn numeroase boli. Studiile arata ca aportul ridicat de alimente bogate in fibre scade sansele de boli coronariene si boli cardiovasculare. Continutul ridicat de fibre ajuta la controlul markerilor metabolici precum colesterolul, tensiunea arteriala si zaharul din sange. Promoveaza pierderea in greutate si este, de asemenea, de ajutor pentru pacientii cu diabet zaharat.
Fiind o sursa excelenta de fibre dietetice, promoveaza sanatatea digestiva si elimina toxinele din culoare care previn sansele de cancer de colon. Previne riscul de probleme gastro-intestinale si constipatie. Kiwi crud contine o enzima dizolvanta a proteinelor cunoscuta sub numele de actinidaina care sustine digestia, care este similara cu bromelaina din ananas si papaina din papaya. Fructul are proprietati laxative care adauga volum la scaun si il face moale. Are polizaharide care ajuta la prevenirea aderentei eneropatogenilor si vitalizeaza bacteriile probiotice din colon. Extractele de Kiwi stimuleaza cresterea acidului lactic si impiedica dezvoltarea bacteriilor Escherichia Coli si, de asemenea, ajuta sanatatea digestiva.
Mentine pielea mai sanatoasa, previne problemele cardiace si incetineste imbatranirea
Fructele de kiwi ajuta la contracararea efectelor alimentelor acide pe care le consumam. Un corp sanatos se mentine activ, plin de energie, are un echilibru bun al pH-ului si o piele tanara. Kiwi are vitaminele C si E care actioneaza ca antioxidanti si previn degradarea pielii. Aplicati cateva felii de kiwi pentru rezultate bune. Mai mult, fructele kiwi contin si carotenoizi, acizi grasi omega 3 si polifenoli care favorizeaza sanatatea inimii. Ajuta la mentinerea pielii netede si sanatoase, cu o contributie semnificativa in procesul de sinteza a colagenului. Vitamina C din ea face pielea ferma si accelereaza vindecarea abraziunilor si taieturilor.
Kiwi ajuta la scaderea efectelor secundare, cum ar fi sangerarea si inflamatia tractului intestinal. Studiile arata ca un consum regulat de trei kiwi pe zi timp de aproximativ 28 de zile ajuta la scaderea trigliceridelor cu 15% si a coagularii sangelui cu 18%. Aportul zilnic de fructe Kiwi previne acumularea placii si depunerile in peretii arteriali prin prevenirea problemelor cardiovasculare. Are un continut ridicat de polifenoli de protectie, impreuna cu vitamina E, vitamina C si potasiu, care mentin in mod eficient sanatatea cardiovasculara. Kiwi are activitati inhibitoare care sustin scaderea trigliceridelor in sange. Scade raspunsul la agresiunea trombocitelor sau sansele de coagulare a sangelui. Fructul are efect fibrinolitic asupra vaselor de sange care previne sansele de ateroscleroza si tromboembolie.
Kiwi contribuie la promovarea sanatatii vederii, deoarece are un continut ridicat de zeaxantina si luteina, care sunt substantele chimice naturale prezente in ochiul uman. Luteina ajuta la prevenirea degenerarii maculare si a dezvoltarii cataractei si glaucomului prin filtrarea luminii albastre daunatoare. Zeaxantina impreuna cu luteina contribuie la sanatatea ochilor. Un consum regulat de trei fructe de kiwi reduce riscul degenerescentei maculare cu 36%, care este asociat cu pierderea vederii la persoanele in varsta.
Fructele de kiwi sunt bogate in antioxidanti care scad efectele imbatranirii in organism. Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care deterioreaza celulele si grabesc procesul de degenerare, ceea ce duce la schimbarea elasticitatii, grosimii si fermitatii pielii. Uleiul extras din semintele de kiwi este utilizat in produsele anti-imbatranire. Combinatia de licopen, vitamina E, C si alte substante contracareaza radicalii liberi si previne imbatranirea prematura. Scade aspectul liniilor fine si al ridurilor. Reduce efectele radiatiilor ultraviolete asupra pielii si antioxidantii ajuta la intinerirea pielii si la prevenirea degenerarii timpurii.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: