In Romania, coada-calului este foarte cunoscuta si se spunea, pe vremuri, ca este o planta sfanta, menita sa le fie de folos oamenilor, capatand putere si tinerete. In acest articol vom vorbi despre infuzia combinata de coada calului. Specialistii spun ca aceasta infuzie reprezinta un remediu puternic diuretic, antiseptic, cicatrizand si care reuseste sa inhibe dezvoltarea unor bacterii.
Iata mai jos cum se prepara infuzia combinata de coada-calului:
Pentru inceput, se prepara extractia la rece, combinata cu cea la cald: 4-6 lingurite de pulbere de tulpini maruntite de coada calului se macereaza timp de 8 ore, in 250 ml apa (o cana), dupa care se strecoara, iar preparatul obtinut se lasa deoparte. Planta ramasa se opareste cu inca 250 ml apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. La final, se combina maceratul cu infuzia. Aceasta infuzie combinata de coada calului se foloseste foarte des pentru spalaturi si comprese, dar este eficienta si in anumite afectiuni interne.
Iata mai jos ce alte beneficii mai are infuzia combinata de coada-calului:
Reuseste sa opreasca prompt hemoragiile nazale:
-intr-un pahar de infuzie combinata se adauga o lingurita de sare si se amesteca bine, iar din acest lichid se trage cate putin pe nas;
Te scapa de transpiratia urat mirositoare a picioarelor:
-infuzie combinata de coada-calului regleaza activitatea glandelor sudoripare, tratand transpiratia abundenta a picioarelor. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti o baie fierbinte pentru picioare cu aceasta infuzie, iar pentru un efect mai puternic, se vor lua cate 3 lingurite pe zi cu pulbere de coada-calului, timp 1-2 luni;
Infuzia combinata de coada-calului este excelenta pentru prevenirea aparitiei si a recidivelor cistitelor, nefritelor si pielonefritelor
Se consuma zilnic cate 1-2 litri de infuzie combinata, in cure 2 saptamani, urmata de 1 saptamana pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Infuzia de coada calului combate excesul de sebum de la nivelul pielii
Se consuma cate 1 litru de infuzie combinata de coada-calului, in fiecare zi, in cure de 3 luni. De asemenea, se vor aplica cataplasme cu infuzie combinata pe zonele afectate;
Infuzia combinata trateaza si micozele de la picioare
Aceasta are puternice efecte antimicotice si antibacteriene. Se fac bai partiale in infuzie combinata concentrata (6 linguri la 1 litru) de coada – calului si se inmoaie zilnic, pentru 15-20 minute, zonele afectate. Tratamentul se face pana la vindecare.
Infuzia de coada-calului este recomandata in litiaza renala
In urma unor studii mai amanuntie, realizate la Universitatea de Medicina din Maryland – SUA, infuzia combinata cu coada calului are efecte de prevenire a formarii, dar si de maruntire si de eliminare a calculilor renali (pietre la rinichi). Se administreaza cate 1,5 litri zilnic, in cure de 2 saptamani, urmate de alte 2 saptamani pauza, dupa care tratamentul poate fi reluat, daca mai este cazul.
Vezi si
Cele mai importante beneficii terapeutice ale consumului de coada calului
Coada calului. 4 moduri de preparare si administrare corecta
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: