1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Imunitate pe repede inainte. Ce beneficii are cura cu catina

Sistemul imunitar este cel care ajuta organismul nostru sa lupte impotriva infectiilor si virusilor.

Acest rol de aparare este important pentru mentinerea sanatatii noastre, in cadrul raporturilor sale multiple cu mediul inconjurator, unde este supus continuu influentei factorilor externi.

Un organism sanatos inseamna un sistem imunitar puternic, iar o imunitatea scazuta se maifesta prin vulnerabilitate in fata infectiilor, deteriorarea celulelor, inflamatii, dezvoltarea tumorilor si alte probleme grave de sanatate.

Conform cercetarilor efectuate din ultimii ani, s-a dovedit faptul ca exista o planta care ar avea cel mai bogat continut chimic din intreaga lume. Aceasta planta este CATINA.

Specialistii afirma ca daca urmezi o cura cu catina timp de 3 saptamani, ai sanse mari sa nu racesti in sezonul rece.

Iata ce presupune cura cu catina pentru intarirea imunitatii si de ce alte afectiuni te poate proteja:

-Siropul de catina

Acesta alunga oboseala si creste imunitatea la bolile care apar la trecerea dintre anotimpuri (guturai si gripa). De asemenea, consumul de catina aduce si un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimuleaza pofta de mancare.

Reteta sirop de catina: se zdrobesc 3 cesti pline cu catina si se toarna peste ele o ceasca cu miere. Se amesteca si se pastreaza la frigider. In fiecare zi, se ia din acest sirop cate 5 lingurite, pe stomacul gol. Daca racesti frecvent si esti chiar la debutul bolii, se recomanda dublarea cantitatii de sirop de catina, pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte cu virusul.

-Uleiul de catina

Acesta reuseste sa opreasca aparitia inflamatiilor, ajutandu-te sa te mentii sanatos. Uleiul de catina are in compozitia sa vitamine (A, D, E, K ) si acizi grasi polinesaturati care au efect regenerator.

O cura de 1 luna in care iei zilnic 3-6 capsule sau 60 de picaturi de ulei de catina, impartite in 3 reprize imbunatateste acuitatea vizuala, previne inflamatiile, bolile de inima si digestive.

-Suc de catina

Acesta are rolul de a preveni bolile de ficat si te scapa destul de rapid de enterocolita de fermentatie.

Reteta suc de catina – ai nevoie de: 500 gboabe catina, un borcan cu miere si 3 litri apa. Se spala fructele si apoi se pun la fiert, la foc mic, timp de 15 minute. Dupa racire se strecoara si se adaauga mierea. Sucul se poate prepara si fara fierbere, prin zdrobirea fructelor de catina si combinate cu miere si apa.

Specialistii recomanda ca sucul de catina sa fie combinat cu cel de morcovi. La o jumatate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de catina. Se ia de 3 ori pe zi, intre mese.

-Pulbere de catina

Cura cu pulbere de catina este recomandata pentru a te proteja de diabet. Se tine o cura indelungata, de 3-6 luni, pentru a combate nu doar starile de nervozitate date de tulburarile hormonale, ci si bolile intestinale si reumatismale, diabetul, atacul de cord si accidentul vascular cerebral.

O lingurita de pulbere luata de 2-3 ori pe zi creste nivelul de serotonina, ceea ce aduce o stare de relaxare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole