1.5 C
București
duminică, noiembrie 17, 2024

Iarba neagra, o planta excelenta pentru afectiunile tractului urinar si prostata

Iarba neagra este o planta raspandita in zonele temperate din intreaga emisfera nordica. Poate fi gasita in pajisti, pe langa balti si versanti de munte. Prefera solurile usor acide si prospera cel mai bine atunci cand are o expunere buna la lumina soarelui.

Iarba neagra, un arbust cu efecte excelente asupra tractului urinar

Planta este un arbust vesnic verde din familia Ericaceae. Are numeroase tulpini ramificate si poate creste pana la 2 metri lungime. Are frunze mici in forma de ac, iar florile sunt de obicei violet, dar pot fi de asemenea albe. Se remarca pentru florile decorative si placute roz sau alb, care sunt uneori folosite in scopuri ornamentale, in timp coaja se foloseste in scop terapeutic.

Infloreste din iulie pana in septembrie si este o planta cu o viata foarte lunga, ajungand uneori la varsta de 50 de ani. Aceasta planta este un remediu antic pentru problemele tractului urinar. Se crede ca este bun pentru inflamatia cailor urinare, problemelor de prostata, cum ar fi marirea prostatei, afectiuni ale vezicii urinare si pietre la rinichi.

Ceaiul preparat din flori este folosit ca remediu pe baza de plante pentru diaree, dureri de stomac si colici. In ultimii ani, iarba neagra a fost folosita cu succes, in special in Germania, pentru tratarea durerilor reumatice. Motivul pentru acest lucru este probabil faptul ca aceasta contine o substanta care elimina excesul de acid uric din organism.

Un remediu excelent pentru artrita si reumatism

De asemenea, functioneaza bine ca antiseptic si detoxifiant. Unul dintre remediile traditionale pentru tratarea artritei, gutei si reumatismului este ceaiul puternic din flori de iarba neagra. Cataplasmele fierbinti sunt foarte eficiente.

Iarba nearga are, de asemenea, utilizari traditionale ca sedativ usor si ca somnifer, utilizat de obicei sub forma de ceai. Dar, deoarece planta poate actiona ca un diuretic, nu este intelept sa exagerati cu cantitatea de ceai inainte de a merge la culcare.

Racelile si tusele au fost tratate cu o infuzie din plante obtinuta din lastarii infloriti. In Telemark, Norvegia, exista rapoarte ca aceasta planta a fost folosita ca hemostatic. Ursii se frecau de arbusti de iarba neagra cand erau raniti.

In Scotia, soiul de flori albe este un simbol pentru noroc si este adesea folosit in buchetele de mireasa in nuntile traditionale scotiene. In Norvegia, exista o zicala: „In locul in care se poate gasi iarba neagra cu flori albe s-a comis o crima.”

Ceaiul de iarba neagra are numeroase intrebuintari

Pentru a face ceai din iarba neagra se folosesc lastarii proaspeti sau uscati si se fierb. Unii ierbalisti recomanda 4 lingurite la o cana cu apa. Doza uzuala este de una sau doua cani pe zi.

Ceaiul este bun pentru o varietate de functii in organism si este o modalitate excelenta de curatare a toxinelor din organe si de calmare a durerilor inflamatorii. Numeroasele beneficii ale ceaiului de iarba neagra sunt furnizate de ingredientele active, care includ tipuri de quercetina, dihidroxicromona, flavonoide si tanin.

Ca un remediu popular stravechi in randul tarilor din nordul Europei, ceaiul a fost probabil utilizat in scopuri medicinale timp de sute, daca nu chiar mii de ani. Ceaiul a fost raportat pentru atenuarea anumitor afectiuni inflamatorii, cum ar fi artrita, imbunatatind, de asemenea, simptomele de guta si cistita.

Abia in epoca moderna, cercetatorii au putut identifica mai exact proprietatile terapeutice ale plantei si au putut determina utilizari suplimentare ca terapie naturala pentru sanatate. Beneficiile ceaiului sunt recunoscute, probabil, datorita efectelor sale de curatare a vezicii urinare si gastro-intestinale.

Un bun remediu pentru curatarea organismului

De la tratamentul infectiilor vezicii urinare, rinichilor si ficatului pana la potentialul de indepartare naturala a parazitilor, ceaiul de iarba neagra are un efect puternic de curatare asupra organismului. In momentul aparitiei unei astfel de infectii, se recomanda consumul a 3 cani de ceai pe zi, pana la disparitia infectiei.

Ceaiul contribuie la eliminarea acumularii de toxine in diferite organe, deci poate preveni alte boli mai departe. Aceste proprietati de detoxifiere au facut ca ceaiul de iarba neagra sa devina un favorit in randul expertilor in medicina naturista, care se specializeaza in curatarea colonului.

Cu toate acestea, fiti prudent cu privire la consumul de cantitati in exces. Daca luati alte medicamente, in special medicamente legate de tractul urinar si gastro-intestinal, atunci este deosebit de important sa discutati cu un medic specialist inainte de inceperea tratamentului.

Amestec de ceai in caz de prostata benigna marita:

  • 30 g iarba neagra inflorita,
  • 30 g radacina de urzica,
  • 30 g seminte de dovleac de gradina,
  • 10 g scoarta de tei maruntita.

Se prepara din 1 lingurita amestec de plante la 200 ml apa fierbinte, se acopera si se lasa 5 minute. Se bea de 3-5 ori pe zi o ceasca.

Vezi si: Verbina, „iarba sacra” cu multiple beneficii pentru sanatatea omului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Pentru tonifierea prostatei, se foloseste planta intreaga, in felul urmator: -infuzie: 2 linguri de planta uscata si marun­tita groscior care se lasa la infuzat timp de 30 minute, cu 250 ml de apa fiarta, dupa care se filtrea­za. Se beau cate 2 cani pe zi, dimineata si seara, dupa masa. -tinctura: 2 linguri de planta uscata si maruntita groscior care se pun la macerat in 100 ml alcool alimentar, timp de 10 zile, agitandu-se zilnic. Se filtreaza prin tifon dupa care se lasa la decantat in fri­gider, timp de 6 zile, pentru o deplina limpezire. Se trece usor partea limpede intr-un alt flacon, inde­partandu-se eventualul reziduu care s-a depus pe fundul vasului. Se iau cate 30 de pi­caturi, de 2 ori pe zi, dupa masa. Vezi si: Iarba neagra, o planta excelenta pentru afectiunile tractului urinar si prostata […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole